Dr. Michael Laitman

Megbocsássak azoknak, akik megsértenek engem?

Megbocsájtok azoknak akik megbántanak engem?

Kérdés:

Mondjuk azt, hogy valaki megsértett engem. A Teremtőhöz fordulok, és szeretetet kérek (a szívembe), és a szeretet prizmáján keresztül, próbálok arra tekinteni aki megsértett engem.Miszerint: ő nagyszerű, és ami történt az, az én saját korrigálatlan tulajdonságaimról szól, amely feltárult bennem. De kell e beszélnem azzal aki megbántott?

Válasz:

A sértésnek nem az ember a forrása. Előtted áll a Teremtő aki így nyilvánította ki magát. De ez nem a megbocsájtásról szól. Hogyha úgy döntöttél hogy reagálsz a Teremtő ezen cselekedetére, azért, mert vágysz arra, hogy egyesüljél Vele, csak akkor beszélhetsz erről a másikkal.

De először is, próbáld meglátni a kapcsolatot a Teremtővel, hogy a Teremtőt lásd abban aki megsértett, és a sértés tárgyában és a kialakult helyzetben is. De ez nem azt jelenti, hogy meg kell bocsájtani neki. Nem! Hanem egy olyan kapcsolatot kell felépíteni vele amiben megvédheted őt, az önzőségedtől és azt is megakadályozhatod, hogy saját magára támadjon a viselkedésével.

08.12.2012, Novoszibirski Kongresszus 2.lecke

DH

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.