Dr. Michael Laitman

A Teremtő, mint a közös nevező

Kérdés

Nekünk egy belső formában kell összekapcsolódnunk, a vágyainkon belül. Azonban hogyan közelítsem meg a barátaim vágyait?

Válasz

A személy számára a Teremtő felé irányuló szándék elegendő. Csak ezzel a szándékkal, anélkül, hogy nagyon mélyre próbálnánk ásni, kapcsolódni kell. Egyikünk sem képes megérteni azt a vágyat, amit a Teremtő ültetett el mindannyiunkban. De pontosan ez a vágy a barátokban és csak ez, ami igazán fontos a számunkra. Ez egy kicsiny szándék a lélek kifinomultságából származóan. Mindenki a barátja spirituális szikráját szereti, ami a barátja szándéka a Teremtő irányába. A barát személyisége és szokása lényegtelenek a számunkra, csak a Teremtő fontos, aki összekapcsol bennünket, mivel Benn fognak a szíveink újra egyesülni. A Teremtőben kell találkoznunk.

Más vágyak különböző utakon kapcsolódnak össze, azonban megmaradnak az emberben, és egyszerűen csak kielégülést keresnek együtt. Gyakorlatilag azonban ez nem igazi egység a többiekkel, hanem előnyszerzés a többieken át.

Másfelől csak magunk között egyesülhetünk. A Fény ránk ereszkedik, hogy adakozzon a vágyainknak, összekapcsoljon bennünket, bennünk lakozzon, a kapcsolatunkban. Akkor pedig mindannyian boldogok leszünk, hogy megkapjuk a Teremtőtől a lehetőséget és a képességet a feltárásra.

Ezért elegendő ha az embernek megvan az igazságra, a Teremtőre, a célra irányuló szándéka. Önmaga még nem tudhatja, hova is tart pontosan, de a sóvárgás állandó, és mindig emelkedésben kell lenni, és törődni kell ezzel. Hogyan?  A barátok összekapcsolódása által. Ennek eredményeképpen. az elégséges sóvárgás megjelenik az emberben, hogy a Fény korrigálja az embert, összekapcsolva mindent egyetlen hatalmas vágyba, amiben a Teremtő feltárul, és újraegyesít bennünket.

Napról napra világosabbá válik, hogy hogyan kell használni az összes eszközt annak érdekében, hogy felkészüljünk az új állapotra. Senki nem értheti meg eredményesen ezt előzetesen, és nincs szükség arra, hogy vágyunk legyen az új állapot megértésére, csak az adakozás erejére, az értelem felett.  Pontosan ennek az értelem feletti hittel az adakozásra irányuló sóvárgás által tárul fel a tudása és a megértése a következő szintnek.

A Napi Kabbala Lecke 1. részéből 2012/12/12 Rabash írásaiból

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,160 seconds.