Dr. Michael Laitman

Építsünk házat téglából a mi erőfeszítésünk által

Építsünk házat téglából a mi erőfeszítésünk által

A megszerzés iránti vágy amiben most benne vagyunk, az rossz. Ő nagyon jó, ha akarjuk élvezni az életet, és segít minden erejével. De ez rossz lesz és kegyetlen, ha felébred bennünk az adakozási vágy, mivel nem hagyja, hogy összeolvadjunk a Bo-Ré- hoz, a Felső szinthez. A megszerzési vágy áll a Machszom – on (határvonal) köztünk és a Felső szint között, amely nem engedi, hogy átmenjünk.

Építsünk házat téglából a mi erőfeszítésünk által

És a pont, az adakozási szikra, erősen sóvárog, hogy összeolvadjon a Teremtővel. Minél többet uralkodik, az adakozási vágy, annál inkább vágyik a Teremtőhöz. Minél jobban feltárul az egó uralma, úgy a szívben lévő pontnak erősebben kell küzdenie vele. És így jobban növekedik a szándék a Teremtő felé, és ezzel együtt a bánat és a fájdalom is növekednek, a tehetetlenség miatt, hogy nem képes összeolvadni a Teremtővel. A száműzetés érzése nagyobbá és keserűbbé válik.

A feszültség és nyomás nővekednek, és a sóvárgás is, és így kialakulnak az edények. Az edények elérése a felsőbb szinten, nem a megszerzési vágy az adakozási vágy szándékával, hanem csak önmagában a vágy. Ez az eredménye az erőfeszítésnek és a szenvedésnek, a harc adakozási szikra között, amely a személyben és a megszerzési vágya között.

A szikra harcol annak érdekében, hogy összeolvadjon a Teremtővel, de nem képes rá, mivel a megszerzési vágya tartja a lábainál, és nem hagyja, hogy megszabaduljon tőle. És akkor az erőfeszítés eredménye (mivel a hiba az egoista vágya, amely a kezében tartja a “szívbeli pontot “) lesz az edénye, amelyben felfedezi az egységet és a következő szintet.

Ez azt jelenti, hogy nem a megszerzési vágy maga válik edényé, ő mindig a “cimcum”- ba marad, hanem mi dolgozunk rajta, megépítve fölötte a mi edényünket téglából az erőfeszitésünk által.

2o12.12.25, A napi Kabbala lecke első részéből, “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.