Dr. Michael Laitman

A mi kincsünk fogja mutatni a Teremtőt

A mi kincsünk fogja mutatni a Teremtőt

A Shamati 38. cikkéből: “Az Úr félelme egy kincs”:

“Bölcsek azt mondták, hogy “Minden a Mennyek a kezében van , kivéve az Isten féleleme”, ez azért van, mert mindent át ad nekünk kivéve a félelmet. Mert amit a Teremtő hozzáad, az inkább szeretet és nem félelem”.

A mi célunk az, hogy elérjük a Teremtővel való összeolvadást. Az összeolvadás elérhető a forma azonosság által. A forma azonosság elérhető, ha a személy eléri a Teremtő szeretetét, mint ahogy Teremtő viszonyul felénk.

Vagyis, mi el kell érjük a szeretet szintjét. A Teremtő mindig hozzáad a szeretethez, és ennek következtében úgy érezzük, hogy mi haladunk előre valahova a szenvedés útján, ez azért van mert mi nem adunk hozzá semmit a magunk részéről.

Ahhoz, hogy elérjük a szeretetet, a személynek fel kell építenie a spirituális edényét, az úgynevezett “félelem”, félek Tőle, hogy vajon meglesz nekem a Teremtő szeretete?

Ennek eléréséhez a félelem szükséges, a Tóra, a Reformáló Fény, a parancsolatok, és a helyes szándék végrehajtása, ellenkező esetben a kövületi szinten marad. Ezért szüksége van a környezetre, hogy emlékezzék a helyes irányra a tanulás ideje alatt, a Tórán és a parancsolatokon keresztül.

Igy a többiek tartsák őt szándékosan akarva, és ne felejtsék el a Teremtő jóságát. Ezért a Tórát és a parancsolatokat nem adták egyénileg, hanem a többesszámban, és irva van: “ti” és nem “te”.

A helyes szándék nékül nem lehet elérni a Teremtőt, a szeretet nélkül nem vagyunk képesek előrehaladni. Ez kell legyen a környezet, ahonnan kezdődik minden, és szükségessé tesz minden cselekvést.

2o12.12.27; Felkeszülés a reggeli leckére

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.