Dr. Michael Laitman

Spiritualitást nem adják protekcióval

Spiritualitást nem adják protekcióval

Kérdés:

Mi az előnye annak a személynek aki erőfeszítéseket tesz, és próbál előrehaladni a korrekciója felé, ha minden esetben már előzetesen meg van határozva, az egész korrekció amelyen keresztül megy, az összes hibák és bünök?

Válasz:

Ha nem teszel erőfeszítést akkor soha nem mész keresztül rajta. Tegyük fel, hogy te a harmadik osztályba vagy, és át kell menj a negyedik osztályba. És te nem akarsz tanulni, és nem akarsz a következő osztályba menni! Szóval, mi történik? Kapsz sok büntetést és egy rossz hozzáállást másoktól: a szülőktől, a tanároktól, az iskolai tanároktól. És továbbra is a harmadik osztályba maradsz, amíg be nem fejezed az osztályt, és készen állsz, hogy átmenj a következő osztályba.

Akkor mit profitáltál a lustaságodból? Akkor miért kérdezed, hogy mit nyerjél az erőfeszítésből? Nem érheted el a következő állapotot, amíg be nem fejezted az előző állapotot, mert nem készítetted, fel az edényed a következő szintre. Hogyan éreznéd, hogyan valósul meg a következő szint benned?

Nem lehetséges átmenni a következő spirituális szintre “protekcióval”. A mi világunkba ez lehetséges, de nem spiritualitásban. Mert nincs érzékelő edényed, azt magadnak kell kifejlesztened mindenféle emelkedésekkel és zuhanásokkal, abban hogy te végig mész zavarokon és problémákon, hogy döntéseket és hibákat követsz el, próbálsz áttörni mindenféle módszerekkel, mint a kisgyermek aki tanul valamit.

Különben nem lenne előrehaladás, ezek a természet törvényei. Ezért nem lesz megbocsátás vagy koncesszió, és felmentés, hogy hibát követtél el tudatlanságból. Ez a szokás csak az emberek között van, és mi egy előre meghatározott determinisztikus módon haladunk szintről szintre, hogy minden lépés meg van határozza.

Lehetetlen átmenni a következő szintre, ha nem fejezted be az előzőt, amíg nem kapsz egy benyomást, amíg nem érezzük, nem ízleljük, hogy belenyomodott a memóriánkba, és készen állunk, hogy tovább menjünk ezen a kísérleten, addig amíg nem csatlakozunk ehhez az edényhez, amelyben most érzük mindenféle jelenségeket, akkor vagyunk képesek tovább lépni a következő szintre.

A mi világunkban ez nem így történik, de itt az emberek keresnek mindenféle felülírt utakat, mert ők egyáltalán nem értik a helyzetüket. Amikor a Fény jön, és megvilágítja számunkra az állapotukat, megértik, hogy miért történik ez így, és mi a haszna, mi az értelme, hogyan kell viszonyuljon egy helyes módon. És akkor vakon cselekszenek, az állati ösztönünk szerint.

2013.01.02, Reggeli leckéből, “Bevezető a Tiz Szfira tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.