Dr. Michael Laitman

Itéld a világot az érdeme szerint

Itéld a világot az érdeme szerint

Kérdés:

Mit mit jelent az, hogy a világot az érdeme szerint ítéld?

Válasz:

Ez azt jelenti, hogy egy olyan szintet szerzek meg, hogy én belefoglaltatok az egész világ vágyaiba, minden lélekbe, az általános lélek részébe, egy olyan mértékében, hogy részemmé válik. Ezt megelőzően az előző szinten már megszereztem az egyéni korrekciómat, és miután teljes mértékben igazolható a Teremtő viszonya a múlt, a jelen és a jövőben.

És most elérem az általános korrekciót, ez magában foglalja bennem az összes lelkeket és egy edényben vagyok velük. Ezt hívják ítéld az egész világot az érdeme szerint és ezáltal megismerem a Teremtő viszonyát hozzám. Mert én a gmar a tikunban vagyok velük, és az enyémben is, azaz, ugyanabban az állapotban vagyunk. Ami feltárul a korrekció edényében , ez az úgynevezett “abszolút szeretet”.

Addig is, egyelőre megvan az én egyéni edényem és ítélek az érzéseim szerint, így megismerem a Teremtő viszonyát felém. De azután kellemetlen dolog történik velem, és nem igazolom a Teremtőt. Addig amíg nem korrigálom az én összes edényeimet, nem tudom megítélni magam, és megállapítsam, hogy a Teremtő jó. Folyton egy lengő vonalon vagyok, billenthető az egyik oldalról a másik oldalra.

Amikor kijavitom magam, akkor elkezdek integrálódni a többi edényekkel, a többi emberekkel, a belsőjükkel. Ezzel az irántuk való szeretettel, elérem a Teremtő szeretetét. Ezek nem csupán szép szavak, amelyek hívnak szeretni mindenkit, hogy használjam őket, mint eszközt a Teremtő megismeréséhez, hanem ez az én spirituális edényeim!

Minnél nagyobb szeretetbe foglaltatok, egyre nagyobb vágyak gyülnek össze bennem, és dolgozom az összes vágyakkal, amelyek hozzám csatlakoztak.

Tegyük fel, hogy a tegnap 50 kilo vágyban voltam, amely által tudtam csatlakozni 50 emberrel. És ma a vágyam növekedett, melankoliába estem, de legyőztem, és felemelkedtem 70 kg vágyba. Ezzel én most képes vagyok kapcsolatba lenni más emberekkel is.

Ebben áll az én korrekciós folyamatom, hogy kapcsolatba legyek másokkal, és akkor a szeretet kapcsolatával összekötödök még más 20emberrel. Ez az egyszerű magyarázata, mert tényleg, ez nem történik meg csak úgy, hanem egy szerves integrációval, a “körökben”.

Abban a mértékben ha egy ilyen módon akarok kapcsolatot épiteni másokkal, ők válnak az énemmé, akkor az egész valóság az enyémmé válik. Tehát, látom a Teremtő viszonyát a valósághoz, mert ez ugyanaz, mint az Ő viszonya felém. Ez olyan viszony, mint ahogy a te viszonyod a gyereked iránt. Mert, én szeretem őt és a te jó viszonyod azonos velem.

2o12.12.3o, Reggeli leckéből, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.