Dr. Michael Laitman

Kiérdemelted, hogy korrigált emberek közt élj?

Ha megérdemled élni a korrigált emberek között?

Kérdés:

Hogyan vigyáznak rám az őrök?

Válasz:

Képzeljük el egy korrigált világot. Egy rendőr, egy őrszem, egy tanár, és más különböző emberek megkeresnek téged és elkezdik elmondani neked, hogy mi veled a probléma és te meglepődsz, és nem értesz velük egyet.

De ők azt mondják: “Te önmagadat még a régi normák alapján ítéled meg. Igaz, hogy egy hónappal ezelőtt mások voltak a feltételek, így nem volt semmilyen panaszunk ellened. Most azonban azt látjuk, hogy a viselkedésed nemkívánatos. Hogy ha te folytatod ezt a viselkedést és nem korrigálod magad, akkor a viselkedésed fokozatosan nemkívánatos és később elfogadhatatlan lesz. ”

“Meg kell, hogy változtasd a hozzá állásodat a környezeted felé. Mindenki szenved, mivel miattad nem képesek előre haladni. Miattad, késik az általános korrekció, és ez miatt, senki nem képes egy jobb életet elérni! Bár ők készen állnak bármit megtenni, azonban nem kapnak tőled megfelelő választ. Tehát mit tudsz te tenni? Fejet kell, hogy hajts a környezeted előtt, hozzájuk kell, hogy kapcsolódj, helyes módon integrálódnod kell a többiekkel és így elérhető lesz a Végső Korrekció. Mindenkivel beszéltünk, ők mondták, hogy beszéljünk veled és mondjuk el neked, hogy mi a probléma.”

Ez az, ahogy rendőrautó vagy a közösség bármely más képviselője eljön hozzád és elmondja mindezt, aggódnak, hogy ugyanúgy fogsz élni, ahogy eddig, és emiatt nem leszel képes előre haladni. Végül is a vágy, a Reshimó (spirituális gén) folyamatosan megújul, feltárva egy új világot, azonban te ugyan úgy látod a világot, –mint ezt megelőzően – mert a számodra semmi nem változott.  Ez azt jelenti, hogy te az állati szinten vagy, és a spirituális világhoz viszonyítva inkább a kövületi szinten. Egyszerűen sodródsz az élet áramlatával, bárhova is visz téged, és ez nem jó.

A fejlettebb szinteken az őrök és a rendőrök megkeresnek, és rámutatnak a finom részletekre,és a különleges feltételekre, melyekre neked is figyelmet kell fordítani, azonban egyedül fel sem ismernéd ezeket.  Majd azt javasolják neked, hogy ereszkedj lejjebb egy szintet, mert nincs hely a számodra ebben a környezetben, és nincs már mire várnod. El kell hagynod a várost, el kell menned a tolvajok környezetébe és bűnözők, bűnösök között kell élned.

Te zokon veszed: “hogy lehet ez!”. De ők azt mondják neked, hogy te nem érdemled meg, hogy a jók között, korrigált emberek között, – akik nyitottak egymásra –  élj. Mivel nem úgy viselkedsz, mint ők. Azt gondoltad, hogy kiérdemelted, azonban az őrök azt mondják, most neked, hogy leellenőriztek s mégsem vagy rá érdemes… és már semmit nem tehetnek.

Pillanatnyilag elutasítod ezt, és haragszol mindenkire, de később amikor a dolgokat objektívebben látod, elfogadod majd, hogy ez valóban így van és, hogy nem vagy érdemes arra, hogy ezen a helyen élj a feleségeddel és a gyermekeiddel.

Folyamatosan alkalmazkodnom kell egy folyamatosan fejlődő generációhoz, hogy példaként szolgáljak mások számára. Ez az amit kifejt  Baal HaSulam ír: “Az utolsó generáció” című cikkében.

2o13.o1.o2, Reggeli leckéből, “Bevezető a Tíz Szfíra Tanulmányába”

ford: BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,660 seconds.