Dr. Michael Laitman

Egy példa az irigységre

Egy példa az irigységre

Kérdés: Hogyan tudjuk megadni a barátainknak azt az érzést, hogy úgy törődünk velük, ahogy azt egy anya teszi a gyermekével?

Válasz: Megmutathatod a barátodnak, hogy gondoskodsz róla és gondolsz rá. Küldj neki egy sms-t vagy egy e-mailt, hogy feltáruljon előtte, hogy érdekel téged az, hogy ő hogyan érzi magát, hogy érezze, hogy gondolsz rá. Ki kell mutatnunk mások iránt érzett aggodalmunkat. Ez a példamutatás ragályos; ezután a barátod is ugyanezt fogja tenni veled is, másokkal is. Szégyent fog érezni, hogy ő eddig nem vett ebben részt.

Kérdés: Vajon ez a túlzott aggodalom megállíthatja az ember fejlődését?

Válasz: Épp ellenkezőleg, ez fogja őt arra inspirálni, hogy koncentráljon a másikra, és ugyanerre a munkára fogja őt sarkallani.

Amikor az ember azt látja, hogy a barátai törődnek vele, akkor ez példamutatásként szolgál neki, ami megszólaltatja benne az irigységet: én miért nem csinálom ezt?

Ha ez egy általános csoportban történik – nem Kabbalista csoportban történik- a személy így szól: “mosom kezeimet” és elkezd úszni az árral. De a Kabbalista csoportban pont az ellenkező helyzet áll elő. Ahogy írva van a Rabash cikkeiben:  “az ilyen cselekedetek ébresztik fel az irigységet, és mutatnak pozitív példát. Ezért ki kell mutatnunk a szeretetünket világosan, és indukálnunk kell a törődés érzését a másikban.”

2012.12.30, Virtuális lecke

SzL

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.