Dr. Michael Laitman

Az öntudatos cselekedetek korszaka

Az öntudatos cselekedetek korszaka

Mi már évek óta az emberi evolúció egy érdekes szakaszában vagyunk.

Mára az emberiség fejlődése több százezer éve alatt elérkezett a fejlődése végéhez. Korunkban általános válságként tapasztaljuk ezt meg, mely nem csupán egyéni átmenet az életünk technikai, politikai, szociális, és gazdasági szempontjaiban, ez valami teljesen új.

Nos, nincs ötletem, hogy milyen lesz az új világ, az új rezsim, az új állam. Lehetetlen látni ezt az egónkban, mert teljesen más tulajdonság szükséges annak felfedéséhez, ez az adakozás tulajdonsága. A történelemben először egyfajta változáson fogunk keresztül menni, úgymond egy átmenti időszakon, nekünk keresztül kell magunkat azon passzírozni.

Az emberiség a fejlődése során elérkezett az egoizmusa csúcsához, és “ha a gyümölcsöt nem kezdik el időben enni, elkezd rothadni”. Ennél a szakasznál vagyunk, mely a Kabbala Bölcselete szerint a “gonosz elismerésének” van nevezve.

A negatív hatások arra kényszerítenek minket, hogy korrigáljuk önmagunkat, vagy a szenvedések hatása által vagy öntudatunk által.

A mai napig az emberiség automatikusan fejlődött, ösztönösen, az egó tolt minket belülről és az embereknek semmiféle szabad választásuk nem volt. Az emberek öntudatlanul cselekedtek a vágyaik által vezérelve és formálódásuk külső erő által volt befolyásolva, de ennek most vége.

A korrekciónak tudatosnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy először a cselekvés elismerésére van szükség, majd pedig a tevékenységre, mert különben ismét csak automatikus, egoista cselekedet lesz mindez részünkről, a mi részvételünk nélkül. Ez azért van, mert az evolúciónk hátralevő része az egó felé kell, hogy épüljön, azzal pontosan ellentétesen. Most ki kell dolgoznunk egy második komponenst, mely az egoizmus felé rakhatunk, egy alturisztikus elemet, mellyel együtt haladhatunk előre.

Mi egy meghatározott módon fejlődtünk ezidáig, egoista módon, de ennek a korszaknak most vége. A 21. századdal kezdődően az önző és önzetlen evolúciónak párhuzamban kell lenniük.

— lásd a rajzon — A felsőbb komponens a mi erőfeszítésünk és az alsó komponens pedig az út, melyen a Teremtő tol minket előre kompromisszumok nélkül, tekintet nélkül reakcióinkra. Ez a haladásunk iránya.

Az öntudatos cselekedetek korszaka

Később a természet, a Teremtő, fog minket egyre csak előrefelé tolni, de ezt már mi a saját erőfeszítéseinknek fogjuk érezni.

2012.12.09, Novosibirsk Kongresszus 5. lecke

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.