Dr. Michael Laitman

Legyél a Teremtő diákja

Legyél a Teremtő diákja

Az ember viszonyában Teremtőhöz, előszőr is mi ki kell fejlesszük bennünk Felső fontoságát, az úgynevezett “Vásárolj magadnak egy barátot”, mivel a Teremtő nagy lesz az ő számára. Mert most Ő rejtve van, és nem adunk semmilyen jelentőséget. Abban a mértékben hogy megszerezzük a hitet a Teremtőben, bár nem látjuk, de kifejlesszük magunkban az Ő jelentőségét a környezet által, abban a mértékben a Teremtő naggyá válik a szemünkben. Akkor készek vagyunk megtenni mindenféle cselekedeteket hogy kapcsolódjunk Vele. Ez a mi munkánk a Teremtővel szemben.

Elérkezek a csoporthoz, elkezdek tanulni, hallani, kapok egy esélyt, hogy felfedezzem a felső valóságot. Most el van rejtve előlem, és nem érzem, nem értem, nem látok semmit. De már van valami impulzus, ez még mindig nem világos számomra, de meg akarom valósitani.

Nehéz élni enélkül hogy megvalósitsam, érzem, hogy az élet üres és nincs értelme. Mindent ami volt elvesztettem az ízét, unalmassá vált. Ennélfogva elmagyarázzák nekem, hogy nem érzem a Teremtőt, mert én ellenkező tulajdonságba vagyok a Teremtővel, ilyen és ilyen tulajdonságaid vannak a jelenlegi valóságban, amit én nem választottam.

Ezek a tulajdonságok szerint fogom fel a valóságot, a forma azonosságnak megfelelően. Mivel fel tudunk fogni egy bizonyos hullámot, csak egy megfelelő detektorral. Látom a színeket, hallom a hangokat csak az érzékeimnek megfeleően, amit képes felfogni és felfedezni, mert ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint azok jelenségek amelyeket felfogunk. Minden forma azonosságnak megfelelően történik.

Tehát a tulajdonságok amelyek léteznek nálam, én csak egy kis darabot fogok fel az egész világból ami előttem áll. Ez amit érzek és látok. Körülöttem létezhet millió jelenség, de nem fogom fel, mert nem rendelkezem azzal az érzésekkel és az érzékeléssel.

Ez a teljes valóság az úgynevezett “Boré”. Ő teremtette ezt az egész valóságot, amelyet bemutat számunkra, de csak egy kis részét, ahol megkapom a lehetőséget, hogy éljek és fejlődjek függetlenül, hogy megtaláljam és érezzem Őt.

Én kifejlesztem magamban a saját érzékeimet, ezért megértem amit csinálok, amit érzek. Így ezzel a rendszer tulajdonossává válok, én kifejlesztem magamban a saját rendszeremet, és kidolgozom magamat. Ezzel megépítem magamban a Teremtő képmását, addig amig el nem kezdem érezni a teljes valóságot. Ezt hívják, hogy én felfrissítem magamban a külső valóság képét, a Teremtő képmását. Szóval, én “Ádám” –nak vagyok nevezve, egy teljes ember, hasonló (Domeh)a Teremtőhöz.

2013.01.23, Rábásh irásából

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.