Dr. Michael Laitman

A tanár mindenkire figyel

A tanár mindenkire figyel

A diákok rendszerint úgy érzik, hogy nem kapnak elég figyelmet a tanáruktól, pedig ők úgy érzik, hogy azt jogosan megérdemelnék. Ez azért van, mert a diákok egy részének nincs elég nagy edénye ahhoz, hogy képesek legyenek ekkora mennyiséget befogadni, ennek eredményeképpen nem képesek a többletet feldolgozni. Így ők a többlet megszerzést már nem érzékelik, arra pedig nagy szükségük lenne, ugyanis anélkül önmaguk felébresztésére nem képesek.

A tanárnak nem szabad felébreszteni a diákjait. Azzal úgysem képes segíteni, hiszen a felébresztésnek Felülről kell érkeznie. Olyan helyeken szoktam járni, ahol az emberek már felébredtek és készen állnak arra, hogy megszervezzék magunk közösségét és nagyon szorosan összekapcsolódjanak egymással. Azonban nekik saját erőfeszítésükből kell odáig eljutni.

A tanuló nem érti, hogy neki nincs meg az az edénye, amivel megszerezheti azt, amit a tanár próbál átadni számára. Nektek nem kell megvárnotok engem, gyertek és ébresszétek fel magatokat. Azonban lehetetlen a felébresztés akkor, amikor még nincs előre előkészítve a hiány bennük. Abban a pillanatban, mikor készen álltok, én ott leszek!

2013.01.27, Reggeli lecke, Báál HáSzulám irásai

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.