Dr. Michael Laitman

Kifutópálya a fizikai problémáktól

Kifutópálya a fizikai problémáktól

Kérdés:

A  fizikai problémák fölé való emelkedés nem vezethetnek apátiához a fizikai életben?

Válasz:

Pontosan a fizikai élet fölött építed meg a spirituális életét. A spiritualitás csak az e világ fölé építkezik. Ezért volt megteremtve az e világunk, amely nem volt adva nekünk ok nélkül, csak véletlenül. A fiziológiai test élete csodálatosan van elrendezve, ugyanabban a mintában mint a felső világ, mint, ahogyan egy ág hasonlít a gyökéréhez, azért hogy minden eseményben ebben a világban elkezdjed érezni, hogy mi áll a magasabb szinten mögötte.

Látjuk, hogy mennyire eltérő a tíz Egyiptomi csapás: vér, békák, tetvek, és a többi az “elsőszülöttek” csapásáig. Minden csapás kellemetlen, de mindegyik különbözik egymástól. Megfelelően a te helyedhez az “Ádám HaRishon” (Első Ember) lelkének általános rendszerében, te személyesen mész keresztül a történeteken ebben a világban, úgy, mint csapások az egódra, melyet a “bőrödön belül” érzel.

Pontosan ezek a csapások segítenek kijutni a bőrödön kívülre, többet és többet, minden alkalommal, köszönhetően a legyőzésednek. Te megáldod ezeket a csapásokat, mert ezek nélkül nincs lehetőséged felszabadulni. Az egód tart a bőrödön belül és csak a csapások által határozod el hogy kell menekülni.

A csapások megépítik benned az embert: ami “Klipat Nogá”, a “Tifferet közepső harmada”, és ezáltal megadja a lehetőséget hogy eldöntsed, hogy miért akarsz kilépni. Te nem akarsz elbújni és a csapásoktól elmenekülni, hanem készen vagy maradni a sötétben, de a forráshoz, a Teremtőhöz akarsz tapadni, hatalmas hálával, hogy Ő megadta neked a lehetőséget, hogy kilépj a testeden kívül egy kicsit, és közeledjél Hozzá.

És akkor ezzel a feltétellel, te elkezdesz látni és érezni mindenfajta finomságokat, apró részleteket, és ilyen a formán kezded megépíteni a spirituális testet, azaz az “Első Tíz Szfirát” a “Visszaverő Fényt”. Ez tényleg a “Visszaverő Fény” lesz, mert akkor már nem kérsz a magadnak, hanem a sötétség fölé emelkedsz, amely a megszerzési vágyban érződik, átalakulva a megszorított “Malchut” – tá.

Te legyőzöd ezt a sötétséget, és elkezdesz építeni a “Szűrő” fölött. És a sóvárgásod, hogy elégedettséget okozz a Teremtőnek, azt nevezzük “Visszaverő Fény” – nek, mert csak az Ő javára gondolsz. Így megkapod a “spirituális Partzuf”-od kezdeti szerkezetét, ahonnan kezdődnek azok az állapotok, amelyek az anyag fölött találhatok, a megszerzési vágy fölött. Te leszakadsz az “Éned” –ről.

2013.04.04, Reggeli leckéből, “Shámáti” 36

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,627 seconds.