Dr. Michael Laitman

A föld adatott nekünk, mint előleg a spirituális korrekcióra

A föld adatott nekünk, mint előleg a spirituális korrekcióra

Kezdettől fogva a helyszín ahol Izrael földje található, ez a vágy a világ nemzeteihez tartozik. A korporealitásban a spirituális gyökér eredményeként erre a földre érkezik egy csoport, az úgynevezett ” Izrael nemzete”, ők meghódítják a földet és kiűzik a nemzeteket, akik benne élnek, amely most az “Izráel földje” – nek van nevezve.

Ez köszönhető a korporeális “ág”-nak a spirituális “gyökér”-ből, mert nincsen igazolás arra, hogy itt létezzünk ezen a földön, és nincsen jogunk örökölni a földet, csak ha kiérdemeljük ezt a földet spirituális értelemben és a korrekció szerint.

Báál HáSzulám írja, hogy a mi világunkban megkaptuk Izrael államát, mint lehetőséget fentről lefelé. Először jöttünk Izrael földjére teljesen felkészületlen és nem egységesen, mint a valódi izraeli nemzet. Mindig egy számítási korrekció volt a személy munkája, a korrekció szándéka, hogy eljön és meghódítsa a vágyat, az úgynevezett ” Izrael földjét”.

Ez történt Ábrahám  csoportjában, akik elhagyták Babilont és később visszatértek erre a földre az egyiptomi kivonulás után. Ezelőtt volt Sinai hegynél történetek, a negyven éves sivatagi száműzetés, majd háborúk által meghódították ezt a földet és a környékét is, amelyek részei voltak Dávid királya hódításainak.

De minden ez azzal a feltétellel volt, hogy először korrigálták az “Ember” szintjét, és majd az alsóbb szinteket. Ez azért van, mert a szándék megelőzi a vágyat, először korrigáljuk a szándékot, majd meghódítjuk a vágyat a szándék alatt.

Ez a szándék  van úgy nevezve “Ember”, vagy a “Izrael nemzete”. Miután a szándék korrigálja a vágyat, a kövületi, növényi és élő szintjén, ez az úgynevezett “Izrael földje”.

Először is készen kell legyünk a korporeális cselekedetekre ezen a földön, majd miután meghódítottuk azt nevezzük “Izrael földje” – nek. De jelenleg mi belsőleg teljesen felkészületlenül tértünk vissza “Izrael földje” –re, mint egy előlegként megkapva. Ezért ezek a háborúk nem azért vannak, hogy meghódítsuk a Szentföldet, és nem azért hogy az egót felszabadítsuk, hanem felfedezzük a lehetőséget, hogy korrigáljuk az “Emberi” részt. Abban mértékben, hogyha mi helyesen korrigáljuk magunkat, akkor tényleg megkapjuk Izrael földjét.

Egyébként soha nem lesz a miénk. Ha mi késleltetjük a korrekciót, akkor egyre több panaszt fogunk hallani a világ nemzeteitől, a szomszédainktól és azoktól akik távol vannak tőlünk, azt állítva, hogy ez a föld nem a miénk. Nagyon nehéz lesz szemben állni, és senki sem fogja meghallgatni a kifogásainkat, mert ők tényleg nagyon gyengék. Mi nem leszünk képesek meggyőzni senkit a kifogásainkkal, mely események kétezer évvel ezelőtt történtek, és ha a világ nemzetei elkezdenek hibáztatni minket, akkor egy nagy zaj ébred fel a világ minden tájáról.

A világ nemzetei között és a zsidók között is van egy érzés, hogy ez a hely nem igazán a miénk. Ez azért van, mert a korporeális “ág” –nak tükröznie kell a spirituális “gyöker” -et, és eddig még nem nyertük meg a kapcsolatot a “gyökér” -rel. Ezért a világ nemzetei nem érzik a mi kapcsolatunkat a földünkkel.

Egyszer kaptunk egy lehetőséget felülről és volt egy remény a világ nemzeteinek is, hogy létezik egy megvilágítás. De sajnos az utóbbi évtizedekben az Izrael állam létezésétől, ez a megvilágítás eltűnt. Én még nem hallottam senkit kivéve a “Bnéi Báruch” csoportot, akik hangosan beszélnének az Izraeli nemzet spirituális és korporeális korrekciójáról.

2013.04.15, Báál HáSzulám írásai, “A föld öröklése” cimű cikkjéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.