Dr. Michael Laitman

A te személyes problémád, mindenki problémája

A te személyes problémája mindenki problémája

Kérdés:

Hogyan kell az egyén problémájára tekinteni a csoport hálózatán keresztül?

Válasz:

Még soha életemben nem találkoztam olyan személyes problémával, amely egyedi esemény lenne, és csak magához a az adott emberhez tartozna. Megpróbálok felhozni egy ilyen példát. Például, fáj a hátad. Szóval, hogyan tartozhatna ez a probléma csak hozzád, amikor  te egy barátként része vagy a csoportnak, de  mivel most fáj a hátad,  az ágyban fekszel, ahelyett hogy jönnél és részt vennél velünk valamilyen közös cselekedetben, így lépést tartva velünk a tanulásban, a szándékban.

Te legyengítesz minket, mivel nem tudsz eljönni és mindenki szenved, aggódik miattad. Az is egy példa amikor, mindenki  egy csónakban utazik, és az a szereped, hogy forgasd vitorla csörlőt, de te hiányzol és nem teszed, és senki nincs aki a helyedet ezt a munkát átvenné. Akkor mi a teendő? Mert ha nem veszel részt, akkor a csónak nem lesz képes vitorlázni.

Hol láttál olyat egy integrált rendszerben, amiben mindenki teljes mértékben össze van kapcsolódva, és még is valami egyéni probléma lenne? Mondj egy ilyen példát!  Ez nagyon érdekes lenne. Szeretnék egy ilyen példát hallani, ami kivételt képez ez alól!  Azaz egy olyat, ahol a Teremtő nem teremtett egységes edényt, hanem létrehozott volna valamit, ami az edény mellett csak úgy lebeg, hasonlóan ahhoz ahogy a Hold a Föld mellett, önállóan kering.

A hátfájásod mellett is képes lennél  forgatni csörlőt, ám ettől még mindig fájna a hátad, azaz ettől még mindig meg lenne a problémád. Ami valójában az, hogy nem érzed a Teremtőt Aki mindenben jót cselekszik! De te még mindig nem vagy velünk (ha fizikailag ott is vagy), mert még mindig szenvedsz. A Teremtő felfedezése azt jelenti, hogy felismered azt, hogy Ő  jó és jóságos, de te nem vagy képes részt venni ebben a felfedezésben a fájdalmad miatt. Tehát mit kell tehetünk érted?

Egyszerűen egy integrált rendszerben nem  létezhet semmi egyéni, személyes probléma! Minden egyes ember befolyásol mindenkit, minden egyes pillanatban. Ennyire össze vagyunk kötve egymással.

Tehát ha a csoportban valakinek a háta fáj, mindenkinek úgy kellene, hogy érezze, hogy a saját háta fáj. Végtére is, az embernek úgy kell szeretnie felebarátját, mint önmagát.

Az Integrált rendszerben nem számít, hogy hol van a fájdalom és a hiba – ennek érzékelése az egész rendszerre vonatkozik.

Nem számít, hogy hol található a betegség, mert a rendszer már nem lehet teljes ha egy része beteg. Nem számít, hogy melyik csavar esett ki, mert ettől az egész rendszer nem működik megfelelően.Tehát nekünk érzékenyeknek kell lennünk a rendszer minden tagjával szemben.

2013.04.08, Báál HáSzulám írásaiból, 1-es Levél

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,183 seconds.