Dr. Michael Laitman

Külső hallástól a belső halláshoz

Külső hallástól a belső halláshoz

Amekkora mértékben érzi az ember a cél fontosságát, akkora mértékben képes feladni azokat a dolgokat, amelyek visszatartják, abban, hogy elérje azt.

Egy meghatározott időt vesz igénybe, amíg az ember elkezdi meghallani, ami elmondatott, mivel a szív az amivel ezt meg kell hallani és nem a fül. Több alkalommal átmehet újra és újra ugyan azon a cikken, mégsem hallja meg az üzenetét. Majd elkezdi hallani, de nem érti meg. Később elkezd megérteni valamit, de nem szívja magába. Azután elkezdi magába szívni, de nem érinti meg a vágyait.

Amikor végül ez beleolvad a vágyaiba, akkor  az ember elkezdi összehasonlítani azzal ami már bele van foglaltatva a vágyaiba, azt ami most éppen belép a vágyaiba.  Itt elkezd számításokat végezni és dönteni, hogy mit is kell tennie, letisztázza, hogy melyik vágya előnyösebb, melyik értékesebb, örök egyenlő és így tovább. Így tehát eldönti, hogy képes e feladni a pillanatnyi énjét, egóját, hogy helyet teremtsen önmagán belül másoknak – kötelezve érzi magát, hogy ezt meg tegye, akarja ezt vagy sem.

Ezek után már elkezd cselekedni a választása által, úgy, hogy a külső környezet képes legyen befolyásolni amilyen mértékben csak lehetséges, és ezzel lehetővé válik, hogy a szívében olyan számításokat tudjon végezni, melyek mások előnyére, és nem saját magára irányulnak. Mindennek az ő beleegyezésével kell történnie, a szabad akarata által az előző egoista vágyi felett. Ilyen módon képes a cél felé haladni.

Ezért, nagyon sok embert látunk úgy tanulni, mintha együtt lennének másokkal, azonban ők még mindig csak külsőleg, a fülükkel hallanak. Évekig tarthat, amíg ez valóban beléjük hatol. Vannak, akik csak 10-15 év múlva kezdenek hallani, és vannak olyanok, akik hamarabb. Minden féle reakciói vannak a léleknek és lényegében ezek a reakciók azok melyek a lélek korrekcióit jelentik.

Ezért ameddig az ember felismeri, hogy szükséges megváltoztatnia a saját egyéni belső lényegiségét egy kollektív lényegiségre, sok idő eltelhet. Ez képezi a legkeményebb részt a munkánkban, az első legnehezebb lépést.  Később az ember, elkezdi megnövelni az adakozási vágyát, azonban először meg kell alapoznia és ki kell alakítania azt, fel kell vinnie a hegy csúcsára, az egója fölé és az hatalmas munkát követel.  Itt csak türelmet, lehet kérni, kitartást és alázatot, ez az, ami segít.

Tehát alaptalanul vagyunk dühösek azokra az emberekre, akik hallottak a módszerünkről vagy az integrál oktatásról, de nem tudják végrehajtani és elmagyarázni azt másoknak. Még nem jött el az idő a számukra, hogy a bensőjük befogadja ezt. Különbség van aközött, amit képesek meghallani és amit képesek alkalmazni.

2013.04.21, Felkészülés a reggeli leckére

ford: BS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.