Dr. Michael Laitman

A fél shekel

A fél shekel

Kérdés:

Mit jelent az, hogy az embernek csak  “fél shekel”-t  kell hogy hozzátegyen a munkájával, és a másik felét pedig hozzáteszi a Teremtő?

Válasz:

Az én “fél shekel”-em azt jelenti, hogy az  edényemet kell hozzátennem, azaz a vágyamat, hiányomat, a betöltése pedig felülről érkezik. A vágyamat az adakozás erejének megszerzése felé kell irányoznom.  Ha a vágyam valódi, őszinte akkor megkapom a shekel másik felét is azaz a kitöltését.

De általában, mi úgy készítjük fel a megszerzési “edény”-ünket a kérésre, hogy folyton azt kiabáljuk hogy: “Adj! Nekünk, adj!!”. S az olyan mintha azt mondanánk: “Isten ne adj nekünk semmit!” S még azt hisszük, hogy Ő nem tisztességes velünk, vagy ez a módszer nem is működik.

Nem vagyunk tudatában annak, hogy a befogadó edényünk nem arra szolgál, hogy a megszerzési vágyaink beteljesedésére kérjünk bele valamit a Teremtőtől, és ha kérünk, majd ő ad. Mert amit Ő adhat az csak az adakozás edénye, és a Reformáló Fény az egyetlen dolog, amit kérhetünk bele. Ha valóban ezt kérjük, akkor meg is kapjuk.

Kérdés:

Mi az az illat, amit a rózsa áraszt?

Válasz:

Az illat azt jelenti, hogy a “Visszavert Fény”, amely felemelkedik a Teremtő felé adni akar a Teremtőnek, ez jelképezi, hogy a teremtett lény mekkora mértékben sóvárog arra, hogy ő is forma egyezésbe legyen Vele,  és adakozóvá váljon. És ezzel a “Visszavert Fény” –el azaz az illattal a Teremtő képes megadni nekünk a “Közvetlen Fény” “Hochma Fényét”, amely beleöltözik a “Visszavert Fény” –be.

2013.05.03, Rabash cikkéből, “Mi a rózsa a tüskék között, a munkában”

BS
KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.