Dr. Michael Laitman

Hasonlót gyógyítunk hasonlóval

Hasonlót gyógyitunk hasonlóval

Kérdés: Ha tudjuk, hogy egy család vagyunk miért olyan nehéz egymás felé megnyitni szívünket? Minél közelebb áll hozzánk valaki, ez annál nehezebb. Készek vagyunk megosztani magunkat és kiönteni a lelkünket mindenki felé, de azoknak az embereknek, akik mellettünk vannak azoknak nem. Miért? Ez csak az én érzésem, vagy ez egy illúzió?

Válasz: Ez tényleg így van, és ez még nehezebb lesz.

A Zohár azt mondja, hogy Rabbi Simon tanítványinak mindegyike hatalmas Kabbalista volt, de amikor összegyűltek gyűlöletet éreztek egymás felé, ami elégette őket belülről, és ők készek álltak erre a belső tűzre.

Szóval a helyes úton haladsz, csak meg kell érteni és tudni kell, hogyan rendezd el az életedet.

A tény az, hogy a negatív tulajdonságokat is azért kaptuk, hogy lássuk, hogyan kell irányítanunk az erőfeszítéseinket az egymás felé közeledésre.. Tehát nincs miért  panaszkodnunk ezzel kapcsolatban. Éppen ellenkezőleg, örüljünk, hogy felfedeztük a gonoszt és meg kell értenünk hogy ez mutatja meg, hogy miben rejlik a betegségünk.

El tudod képzelni, hogy ha nem fájna, mi történne velünk? Hány betegséget hanyagolnánk el? A fájdalomnak köszönhetően odafigyelünk a betegségre és meggyógyítjuk. Ne nyugtassuk meg magunkat azzal, hogy “gyűlölöm a másikat, de most iszom vele valami erőset és minden rendben lesz … “Nem! Ez nem igaz, nem lesz rendben! Ez olyan, mintha fájdalomcsillapítót vennél be: egy pohár vodkát és minden rendben van, s ezzel ő már a te barátod. Nem!

Kérdés: Hol lehet megvásárolni a gyógyszert?

Válasz: A gyógyszert csak akkor találjuk meg, amikor felismerjük magát a betegséget, és akkor a betegségben feltárul a gyógyszer is.

Mivel az összes általunk használt gyógyszer ebben a világban tárulhat fel, úgy mint a betegség kutatásának eredménye. Azzal, hogy megvizsgáltuk a betegséget feltárul, hogy mi az okozója, és ugyanabból az anyagból beadunk egy vakcinát, ezáltal meggyógyítjuk egy hasonló dologgal.

Azaz, amikor biztosan tudjuk, hogy mi a probléma, akkor a problémával magával gyógyítjuk meg csak egy más megközelítésből. Ez a mi esetünkben még nem tárult fel. Ezért, a legfontosabb nem megtagadni vagy bezárni azt,  ami feltárul köztünk az egóban.

2013.06.14, Krasznojarszk Kongresszus első leckéjéből

Ford: BS
Szerk: Sz I

lekt: kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.