Dr. Michael Laitman

Ébredés Egy új élet felismerése

Mi változik, amikor a felső szint kapcsolódik az alsó szinthez? Új testeket, spirituális Partzufim-okat hívunk életre. Ez a születés csak a Felső fény segítségével jöhet létre, de a mi hiányérzetünkre való válaszként.

Minden alkalommal amikor mi a felső szinthez akarunk tapadni, mi erőltetjük az alsó szintet, hogy tapadjon a felső ahapjához (AHP-hez), megszülve ezzel egy új formát, Partzuf-ot amely közös az alsó és felső szint számára. Ennek a Partzuf-nak a neve a Neshama és mi vagyunk azok, akik megszülik őt. A teremtés mint dolog (önmagában) létezik, de mi hozzáadjuk az igényünket, a hiányunkat.

A cselekedet fentről érkezik, az igény a cselekvésre lentről és ennek eredményeként egy olyan entitás születik, amely eddig nem létezett. Egyetlen dolog van ebben az új entitásban, az alsónak a vágya hogy még erősebben tapadjon a felsőhöz, minden alkalommal még és még egy kicsit. Ezt hívják: “sok penny (aprópénz) összege a nagy számla.”

Ez a megújulás nem a spirituális létrából ered, amely a magasból ereszkedik alá és nem a közönséges Partzufim-ból, hanem a mi felébredésünkből amely minden alkalommal az egészhez vezet, ami adhéziót, abszorpciót (benne foglalás) és egymásba ágyazódást jelent.

Fordította: Buru Róbert

Szerkesztő: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.