Dr. Michael Laitman

Minden este után az új nap érkezik

 

Dr. Michael Laitman

Kérdés:

Miért zuhan az ember mélyebbre minden egyes alkalommal egy alsóbb szintre? Hogyan tudja elérni az örök összetapadást a Teremtővel?

Válasz:

Minden alkalommal egyre mélyebbre zuhanunk, mivel egyre durvább, keményebb, önzőbb vágyak tárulnak fel. Amint meg van írva: “Minél nagyobb a barátja, annál nagyobb a vágya”. Mi nagyobb durvaságba, keménységbe (aviut) kell, belépjünk, hogy a munkánk által elérjünk egy magasabb “Visszavert Fény”-t. Amikor alacsonyabbra süllyedünk a durvaságba, akkor magasabbra emelkedünk korrekció által, egyik a másik ellenében.

Ellenkező esetben ez lehetetlen. Még a fizikai törvényekben is így történik ez, nem csak a spirituálisban.

A süllyedés magában foglalja az összes információt a következő lépéshez. Az összes probléma csak az, hogy a zuhanás ideje alatt elveszítjük érzékenységünket, és nem tudunk érezni. Ha érzékelnénk, amit kapunk a zuhanás ideje alatt, akkor megértenénk a hatalmas és erős “edények”-et, amelyeket kapunk.

Az egyetlen probléma az, hogy a süllyedés ideje alatt az érzékszervek abbahagyják a munkát, és mi nem tudunk felfedezni semmit. Lényegében az a különbség a süllyedés és emelkedés között, hogy Fény érkezik, ad nekünk egy új attitűdöt a keménységgel és a Teremtővel szemben, és nekünk csak össze kell kötnünk egy teljes egésszé, hogy: Izrael (a vágyódás Teremtőhöz), a Tóra, és a Teremtő, Egy – és akkor képesek leszünk felhasználni  helyes módon az aviutot (a keménységet), amely feltárul nekünk.

Az attitűd változik aszerint ami feltárul a zuhanás ideje alatt, ezt  nevezzük felemelkedésnek. Azonban a legfontosabb a zuhanás, mert ez egy új aviut felfedezése, az új vágyakban, ahol új, magasabb világot érzünk, magasztosabbat és tágasabbat. És mindig ez érkezik és történik a a sötétség ideje alatt, amint írva van: “És este legyen és reggel legyen, ez egy nap”.

2013.09.13, Baal HáSzulám, “Shámáti” 33. cikkéből

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.