Dr. Michael Laitman

Egy végtelen cső

egy végtelen cső

 

 

 

 

Nekem az önző vágyam fölé kell emelkednem, hogy elfogadjam a Teremtő fontosságát és a teremtett lények fontosságát. A két “cső” végén találhatók Ők, amivé válni fogok, és sokkal fontosabbnak kell látnom őket, mint saját magamat. Csak, át kell, formálnom a “csövet”, amely összekapcsolja a cső két végét. Arra kell, törekednem, hogy lenullázzam magam a Teremtő vágya előtt, és az emberek vágya előtt is, és közvetítővé váljak a kettő között.

A természetem szerint, gyűlölök mindenkit, kivéve magamat. Tehát, amikor az ego korlátai fölé emelkedem, akkor egy ponttá válok. Akkor hogyan kapcsolódok be a csőbe?

Megépítesz egy csövet, amelyen beárad a Hassadim Fénye, és ez elkezdi, megnöveli a cső “átmérőjét”. A cső átmérője határozza meg, hogy mennyire kapcsolódok a Teremtőhöz és a teremtett lények vágyához, a Hassadim  Fény fölött, és ezáltal átfordítom a csövet kapcsolattá, egy kapcsolati vonallá.

Itt egy teljes rendszer működik. Ha a Teremtő és a teremtett lények nem lennének egyformák, akkor nem lenne szükség a csőre. De másfelől, mindenki egyenlővé kell, hogy váljon, és kapcsolódnia kell minden értelemben, amennyire csak lehetséges.

Tehát ez azt jelenti, hogy a cső eltűnik? Nem, a cső nem tűnik el, hanem végtelenné válik, és nekik köszönhetően, én is olyan leszek. Tehát, elfogadom a Teremtő adakozási vágyát, és a teremtett lények megszerzési vágyát, és a kettőt egybe foglalom.

Akkor elkezdem megérteni, hogy mind a Teremtő és a teremtett lények is miattam léteznek, bár ezt a munkát őmiattuk végzem el.

2013.11.12, Baal HaSulam, “Shamati” 3-as cikkéből

ford: B S

lekt: FB;KN

forrás: צינור עם יכולת מעבר אין סופית, 13.11.13

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,120 seconds.