Dr. Michael Laitman

A család az eszköz a spirituális felemelkedéshez

a család ezköz

Kérdés: Meg kell győznünk az embereket, hogy építsenek családot?

Válaszom: Mi átmegyünk az emberi fejlődés azon szakaszán, ahol a család szétesik, mert nincs már rá szükség. Befejeztük az előző lépést, átmentünk rajta, és most fel kell emelkednünk  a következő szintre. De az még meg sem született. Ezért áll fenn folyamatosan az értékrendek változása a fiatalok körében. Nem akarnak családot alapítani, nem akarnak gyermekeket, és nem akarják elkötelezni magukat egymással.

De ez egy átmeneti fázis. Meg kell, hogy találják a választ arra a kérdésre, hogy ” Miért  van szükség a családra?”. Alapvetően, ma már mindenütt megtalálható ez a kérdés: “Miért?”. Az embereknek szükségük van arra, hogy rátaláljanak a család értelmére, amelynek a célja nem a szaporodás, hanem a könnyebb túlélés és az életet elrendezése.  Mára már kifejlesztettünk olyan szolgáltatásokat magunknak, amik azt illuzionálják, hogy nincs szükség a családra. Mert a hozzám tartozó nő helyett kiszolgálhat engem például egy szupermarket, kaphatok közösségi segítséget, minden nap más nőtől, és lehet hozzám tartozó minden nap valaki más.

Ha szükségét érzem a családnak, akkor nyilvánvalóan létre tudom hozni magam körül, de az már egy új társadalmi sejt, amely felemeli az embert egy fejlettebb létezési szintre. Ha az ember megérti, hogy milyen nagy szüksége van a családra, akkor ő valóra váltja majd ezt a vágyát, és akkor lesz egy normális családja. Érezni fogja, hogy ez felemeli, általa majd, új  “edényeket” szerez meg, ezek által érezi, a létezését a világban.

Minden szempontból emel a család bennünket, mint például: a lelki szerkezet, a szociális biztonság, stb. Szándékosan jött ez létre, mint alappillér a természetes terv szerint, annak érdekében, hogy, ne anyagi szempontból legyen szükségünk egy családra. Illetve úgy érezzük ezt a hiányt, vágyat, mint egy különleges és csodálatos tulajdonságot, amely segít bennünket felemelkedni a következő szintre.

Kérdés: De minden ember akar valamit a családtól: melegséget, kapcsolatot…

A válaszom: Pontosan, az integrális családban kapja meg az ember mindezt. A legfontosabb dolog az, hogy magát, a természetét és a világot elkezdi egy teljesen más szinten érezni. Ha meglátja, hogy a családja elvezeti egy ilyen állapothoz, akkor fejet fog hajtani ennek a változásnak. Ha nem látja ezt át, akkor nem fog egyet érteni ezzel.

 2013.09.21, “Az idő révén” programjából

ford: B S

lekt: BT;FB;KN

forrás: המשפחה היא אמצעי לעליה הרוחנית, 30.10.13

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,118 seconds.