Dr. Michael Laitman

Helyes büszkeség

Helyes büszkeség

Kérdés: Hogyan kell viszonyulnunk a büszkeséghez?

Válasz: Mi az ami nem jó ebben a tulajdonságban? Büszkének kell lennetek. Mondva van: (Chronicles II 17:6)”És felemelte a szívét az Úr útjára”. Ez azt jelenti, hogy büszke vagyok arra, hogy az emberiség Felső szintjéhez tartozom, amelyet a Felső Fény teremtett, ahhoz a részhez tartozom, amelyet a Teremtő fel akar emelni. Ez a felemelkedés következő szintje, az emberiség legmagasabb szintje, és most ennek kapcsolatba kell lépnie a Teremtővel.

Akarom ezt, és büszke vagyok arra, hogy ezen a szinten együtt vagyok a barátaimmal. Miért ne? Léteznie kell egy helyes büszkeségnek, és ez nem az a büszkeség, ahol megvetünk másokat, hanem ahol a Felső Fény csatornájává válunk az egész emberiség számára, és elkezdünk aggódni értük, mint a felső az alsókért. Te szeretettel aggódsz, és ez egy teljesen más típusú, egy magasabb szintű büszkeség, mint ahogy egy apa aggódik a gyermekeiért.

Kérdés: Másrészt viszont a büszkeség elszigeteltséget és magányt eredményez az emberben.

Válasz: Ez attól függ, hogy milyen büszkeségről beszélünk. Beszéltem neked a helyes (jó, jófajta) büszkeségről. Most válassz közülük, és kérd, hogy csak a helyes büszkeség maradjon meg benned.

2013.10.21, “A csoport és a terjesztés” című leckéből

ford: B S

lekt: BT;FB;KN

Forrás: http://laitman.com/2013/11/proper-pride/

 Posted on November 18th, 2013 at 9:59 am

גאווה נכונה              

2013.11.14;15:21 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,625 seconds.