Dr. Michael Laitman

Egy Kabbalistához tartozni

Egy kabbalistához tartozni

Baal HaSulam, “A Kabbala tanítása és a lényege”: “Világos, hogy amikor az ember elmélkedik és fontolgatja a Tóra szavait, amelyek kinyilatkoztatták a Teremtő feltárását az Atyáink számára, ezeknek a vizsgálata több Fényt jelent, mint amennyi gyakorlati kérdést vett fel.

Ez az, ahogy Baal HaSulam javasolja nekünk, hogy olyan könyveket olvassunk, amelyek az emberek közötti kapcsolatokról és annak feltárulásáról szólnak. A cikkek, a levelek, a Tíz Szfíra Tanulmánya, és a Létra (Sulam) kommentárok a Zohár könyvé-hez, tényszerűen minden, amit Baal HaSulam-tól és Rabbash-tól kaptunk, azok olyan írások, amelyek kifejezetten számunkra íródtak, és a Teremtő feltárulásáról szólnak, a teremtett lények számára. Ezek különböző stílusban lettek megírva, de mind a Teremtő feltárulásáról szólnak.

A könyvek némelyike közvetlenül magyaráz el dolgokat és a spirituális munkát pszichológiailag írja körül és ez igaz a levelekre és a cikkekre is. Más cikkekben a Kabbala Bölcsessége és más tudományok közötti kapcsolatról olvashatunk, de ezek is alapvetően a Teremtőt tárják fel az ember számára. Ezt különösen jól láthatjuk akkor, amikor a munka során a Zohár könyvéről és a Tíz Szfíra tanulmányáról van szó.

Mindezek a könyvek és szövegek, a Fény bevonzása közben lettek megírva. A Kabbalisták felfedezték a Fényt, különböző állapotait és szintjeit, és ezeknek megfelelően írtak. Egyetlen szó és egyetlen levél sincs, ami úgy lett volna megírva, hogy az írója ne ért volna el egy bizonyos állapotot, amelyeket ábrázolt a szövegekben.

Tehát, amikor a szöveget olvassuk, akkor lehetőségünk van, hogy megkapjuk a bennük lévő erőt. Ezért a szövegek által, mi összekapcsolódunk a szerzőkkel, és magunkra tudjuk vonni a Reformáló Fényt és örömet is tudunk belőle szerezni, de csak azzal a feltétellel, hogy hasonlóak akarunk lenni a szerzőkhöz, és az ő tiszta hitükkel megkaphatjuk, amit ők elértek. Az írások olvasása közben, olyan akarok lenni, mint egy Kabbalista, mint a Kabbalisták, le akarom nullázni magam, hozzájuk akarok tartozni, és ezzel magamra irányítom a Fényt, amelyet ők készítettek elő nekem.

2013.11.19, Baal HaSulam, “A Kabbala tanítása és a lényege”

ford: B.S

lekt:KN

forrás: Belonging To A Kabbalist

Posted on November 23rd, 2013 at 7:12 pm

להשתייך למקובל20.11.13, 16:21

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,126 seconds.