Dr. Michael Laitman

Nehéz felnőttnek lenni

Vélemény (Roman Nosikov, ügyvéd, újságíró): “Hogyan lehet egy ember korrigált. Hogyan lehet kifejleszteni egy olyan nagyszerű emberi tulajdonságot, mint az érettség. A világ jövője, az erős gyerekek világa, olyan gyerekeké, akik soha nem nőnek fel. Az emberiség az által szerzi meg az érettséget, hogy nehézségekkel szembesül, és harcol a gonosz ellen. Azonban, valójában a gonosz, s a nehézségek és a szerencsétlenségek nem is léteznek a mai világban.”

“Az emberek nem értik, hogy hogyan kell reagálni a gonoszra, és még csak fel sem ismerik. Az emberek játékokkal, szórakozással, a szabad idő kreatív eltöltésével foglalkoznak, mintha gyerekek lennének. Az emberiség elfelejtette már azt a mocskot, amelyből érkezett..

Hozzászólás (a szerző véleménye): A lényeg, az a folyamat, amelyben át kell változtatni egy infantilis, elkényeztetett egyént, egy igazi emberré. A probléma az, hogy az ember, az nem azonos a világnézetével, a humanizmusával, a nemzetiségével, és az ízlésével, vagy azokkal a dolgokkal, amiket előnyben részesít.  Az emberi lény, az maga a kapcsolat. Az emberi lény nem egy pont. Az emberi lény, az a pontokat összekötő vonal.

Ezért, az egyén nem rejtheti el, az eszenciáját az emberek elöl. Az emberi kapcsolatok teszik őt igazi emberré. Az emberi kapcsolatok által kezdi el érezni a Teremtőt. Az emberi lény nem az, aminek gondolja magát. Az emberi lény, az maga a kapcsolat másokkal, s a másokra irányuló szeretete és annak minden megnyilvánulása.

ford: BS

KA

Posted on February 21st, 2014 at 10:27 am

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.