Dr. Michael Laitman

Az állapotunk kiváló

állapotunk kiváló

Kérdés: Mikor befolyásolja a Reformáló Fény az embert és mikor juttatja el a mások szeretetéhez?

Válasz: A Fény folyamatosan befolyásol minket:  vagy az evolúció természetes üteme szerint van ránk hatással, amit Beito-nak (a maga idejében való fejlődésnek) nevezünk, vagy a programnak megfelelően, amit Achishena-nak nevezünk (felgyorsított idejű fejlődés), ami az idő felgyorsítása. Azonban mindig a Fény az, ami cselekszik.

Egyfelől azt mondjuk, hogy „a Fény abszolút nyugalomban van”. Másrészről viszont úgy nevezzük, hogy a Reformáló Fény, ami azt jelenti, hogy az különböző módokon, kisebb vagy nagyobb mértékben lehet ránk hatással. Természetesen a Fény teljesen nyugalomban van, azonban én ösztönzöm magam a környezet által: a könyvek, csoport és a tanár segítségével, így növelem az érzékenységem a Fény irányában.

Mondjuk, hogy kimegyünk terjeszteni. Mielőtt ezt megtennénk, igazából arra kell gondolnunk, hogy el akarjuk érni a mások szeretetét, annak érdekében, hogy elérjük a Teremtő szeretetét, így okozva Neki (Teremtőnek) örömet. Szeretnénk ezt a cselekedetet, igaz szeretettel végrehajtani, de sajnos ezt a fajta szeretetet még nem érezzük.

Tehát a cselekedeteink még az önzésből (Lo Lishma) származnak: El akarjuk érni a spiritualitást, tudni akarunk róla, érezni akarjuk, és elvárjuk, hogy a mennyek feltáruljanak a számunkra.  Amikor mi ilyen módon működünk, még ha azzal a szándékkal is, hogy „nem az Ő(Teremtő) érdekében” tesszük, – ahogy mondva van: a Mitzvot  (parancsolat) nem igényel igaz szándékot – akkor is működik. A Fény távolról ragyog rám (ezért hívjuk Körülölelő Fénynek), és így fejleszt engem.

Egyszóval minden munkám abból áll, hogy ellenőrizzem, hogy melyik cselekedetem a legelőnyösebb és a Körülölelő Fény magamra vonására és hatásának egyre erőteljesebb kiváltására. A leghatásosabb cselekedet, a formaegyezés törvényének megfelelően az, hogy minél közelebb legyek a Fény tulajdonságaihoz, nevezetesen:  az adakozáshoz, a szeretethez, az egymásba foglaltatottsághoz, közelséghez, öleléshez, csókhoz, és az egyesüléshez.

Sóvárognunk kell erre, és én kész vagyok erre sóvárgásra, de csak azzal a feltétellel, hogy ebből kapok valamit, például meg leszek jutalmazva új érzésekkel, megértéssel, és azzal, hogy felnyílik a szemem a Tóra Titkainak a felfedezésére, tehát, hogy a mennyek feltárulnak a számunkra. Ezt akarom és semmit sem tehetek a megszerzési vágyammal!

Nem törődöm vele, nekem csak dolgoznom kell a meglévő vágyaimmal. Ez nem tőlem függ, mert ez Felülről, a Teremtő által lett ezen a módon elrendezve. Dolgozom bármivel, amivel rendelkezem, még ha világos is a számomra, hogy mindent a saját magam érdekében teszek, és a Körülölelő Fény fokozatosan a helyes szándékokkal befolyásol engem. Ez az, ahogy fejlődünk.

Ha elérjük a Teremtő szeretetét a teremtmények szeretetén keresztül, akkor a legelőnyösebb dolog, amit tehetünk, hogy gondoskodhatunk róluk! Tehát a terjesztés – vagy, ahogy mondva van, Izrael nemzetének feladata, kötelez minket, hogy felemeljük az egész emberiséget a Teremtőhöz – a leghatékonyabb cselekedet mindenki számára, aki ebben részt vesz. Csak ezt kell megértenünk,és helyesen elmagyaráznunk másoknak, és egymásnak.  Ekkor meg fogjuk érteni, hogy miért is vagyunk egy nagyszerű állapotban. Különleges lehetőségeket értünk el.

Felkészülés a Reggeli Kabbala Leckére 2014-03-04

forrás: Our State Is Excellent!

ford: MT

lekt:KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,111 seconds.