Dr. Michael Laitman

Mit jelent egy “kérdés” a spiritualitásban?

mit jelent a kérdés

A kérdés a spiritualitásban, az a vágy (Hisaron, hiány), amelyet a Felső Fény gerjeszt. A Fény leereszkedik, és kitölti a vágyat. Ez az úgynevezett valódi kérdés vagy ima .

Azonban addig, amíg a valódi kérdés nem formálódik meg, az embernek sok előzetes kérdése van, amely az úgynevezett  “imát megelőző ima”. Más szavakkal, mielőtt az ember eléri az imát, a kérést, keresztülmegy megszámlálhatatlan, kicsiny, személyes, és pontatlan kérdéseken, mielőtt a végső helyes kérdés felmerül benne.

Általában az összes kérdés egyetlen dologra összpontosít:”Mi az élet értelme? Vajon érdemes-e élni? Ha igen, akkor miért?”. Ez az egyetlen kérdés, ami valóban létezik. Az ember egymilliárd féleképpen teheti fel ezt a kérdést, azonban ennek megfelelően csak részleges választ kaphat. Azonban a korrekció végén, minden egyetlen kérdésbe transzformálódik, amely egy gigantikus válasz alapján lesz megválaszolva, amelyet  – egy teljes és tökéletes összetapadásnak nevezünk. (Zivug a Shalem).

Kérdés: Milyen kérdésekkel kell önhöz fordulnunk, és melyeket kell megvizsgálnunk a csoportban?

Válasz: A legjobb, hogyha hozzám a kollektívre vonatkozó kérdésekkel fordultok. Ha olyan kérdésetek van ami az egész csoportra vonatkozik, akkor kérlek benneteket azt címezzétek nekem.

Hozzászólás:Eddig, amikor a választ a kérdéseimre a csoportban kaptam meg, azt éreztem, hogy ezek a válaszok helyesek

Válasz: Valóban, “eddig”. Ez így van minden szinten: nálam és mindenkinél is. Válaszok, amelyek helyesek ezen a szinten, azok már helytelenek leszek, amikor elérjük az új szintet, mert az alsó “Partzuf” –nak a “Keter“-je, átvált a Malchut  Felső Parcufjá” – ra.

2014.02.10, Orosz leckéből

ford: BS

lekt:KN

forrás: What Is A “Question” in Spirituality?

Posted on March 3rd, 2014 at 9:13 am

מה זה “שאלה” ברוחניות?

פורסם: 16.02.14, 12:59

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,151 seconds.