Dr. Michael Laitman

Milyen legyen az én vágyam?

rav (61)

Kérdés: Milyen legyen az én vágyam és hogyan kell kifejeznem azt?

Válasz: Úgy kell érezned, hogy nem hiányzik semmid, egy erős vágyon kívül, mely a Teremtő feltárására irányul, aki a szeretet és adakozás ereje és közöttünk lakozik. A valóságban már Ő itt van, de rejtve van előlem. Az egyetlen mód, hogy érezhessem ezt, ha lenne egy erős sóvárgásom egy vágyam, hogy pontosan olyanná váljak mint Ő. Önmagam által azonban képtelen vagyok elérni ezt. Függetlenül attól, hogy van erre egy hatalmas vágyam egy nagy igényem sóvárgásom, hogy olyan legyek, mint Ő, és hogy az összes férfivel és nővel kapcsolatban legyek a világon.  Majd ezen ponton meglátom, hogy még csak a jó irányban sem vagyok és kérem a korrekciót ami megváltoztat engem, hogy a vágyam tartalmazza a spiritualitásra irányuló hiány minden elérendő állapotát.

Ha a nőről úgy beszélünk, mint spirituális vágyról (Hissarionról), akkor a spirituális hiányról beszélünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Templom lerombolását nők okozták. Nem azért mondom, hogy a nőket hibáztassam, azért mondom, mert ők birtokolják a hatalmas vágyakat, azaz hatalmas edényeket. Ha képtelenek vagyunk feltárni a női vágyakat, akkor nem leszünk képesek elérni a korrekciót. Ezért amikor valaki felteszi a kérdést ” Milyen legyen az én vágyam és hogyan kell kifejeznem azt?” akkor a vágy pontosan az, – ami le van írva minden cikkünkben- ez a spiritualitásra, az adakozásra és a szeretetre irányuló vágy, a vágy az egoista vágyak fölé emelkedésre.”

Részlet  Beszélgetés Dr.Michael Laitmannal A nő spirituális fejlődéséről 2008.07.03

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,609 seconds.