Dr. Michael Laitman

Az Univerzum egy számítógépes program

thumbs_laitman_739
Jim Elvidge az alábbi véleményt fogalmazta meg: Az univerzum struktúrájáról készült jelenlegi elméletünk azt mondja, hogy a világunk nem több, mint egy mátrix, egy virtuális realitás, melyet egy számunkra ismeretlen intelligencia alkotott meg. Az univerzum egy számítógépes program, mely digitális kódokon alapszik.
Az anyag pedig egy objektív valóság, ami az érzékszerveinken át mutatkozik meg számunkra. A különböző objektumokat az adott pillanatban hozzájuk való kapcsolódásunk alapján definiáljuk, az érzékszerveinknek megfelelően.
Az tény, hogy a legtöbb objektum nagyrészt nem más, mint üres tér, ahol a képzelet az egyetlen feltételes valóság, vagyis mátrix egyedül a tudatosságunkban létezik.
Minden mögött – ami megtalálható a környezetünkben – egy bizonyos kód rejtőzik, amely egy számítógépes program bináris kódjára hasonlít.
Talán hamarosan világossá válik, hogy agyunk egyszerűen csupán egy interfész, amelyen keresztül hozzáférhetünk az “univerzális internethez”.
Minden esemény és tárgy egy láthatatlan forráson alapul. Amit mi „valóságnak” nevezünk, lekérdezésből és válaszból áll, ahol a válasz kétféle lehet: igen – nem, avagy nulla – egy, plusz – mínusz. Minden fizikai test valójában csak egy elméleti információ, ahol az univerzum igényli az aktív részvételünket.
A bináris kódnak köszönhetően képesek vagyunk a digitális valóság, a mátrix két verziója közül választani – a tudatunk által vezérelve. Az univerzum feltárul előttünk, egyfajta magasabb szintű partnerségi viszony formájában.
Univerzumunk virtuális természettel rendelkezik, ahol az anyag részecskéi ködös és instabil formában léteznek, és csak bizonyos szituációkban, a megfigyelő szemében válnak determinisztikussá.
A dolog, amik körülvesz minket, az a digitális valóság, a mátrix. Így például, a kezünkben lévő toll akkor válik tollá, amikor nézzük, és ezzel együtt készek vagyunk azonosítani a tárgyat, kizárólag csak a külső jellemzői alapján.
Az agy funkciója az, hogy feldolgozza a beérkező információkat, ami később eltárol. Így képesek vagyunk elérni az eltárolt adatokat az agyunkon kívülről is.
Ha a tudatosságunk egy szimuláció, akkor a halál csak egy szünet a szimulációban, és a tudatosság átmegy egy másik szimulációba. Ez a lelkek reinkarnációjának a jelensége.
Dr. Laitman megjegyzése: A tudományos tények és spekulációk fokozatosan egyre közelebb viszik az emberiséget a Kabbala Bölcseletéhez.
SzL
KA

 

67 queries in 0,111 seconds.