Dr. Michael Laitman

Mi a kabbala módszerének lényege?

Mi a kabbala módszerének lényege?

Kérdés: Mi a Kabbala módszerének lényege? A spirituális altruizmus génjének beágyazása a lehető legtöbb emberbe?

 

Válasz: A módszer lényege, hogy az összes ember vágyait egy közös vággyá összegyűjtsük, hogy mindenki elkezdje magát egynek érezni másokkal. Aztán az ember elveszíti az érzést, hogy egyedül létezik, elkülönítve a többiektől.

 

Mi képtelenek vagyunk elképzelni az, hogy az emberi individuális részek, amikor összeolvadnak, egy egységes egészet alkotnak, az úgynevezett “Ádám”-ot, ami héberül “ember”-t jelent. Ezt az, ami meg lett teremtve.

 

Jelenleg mindannyian csak a rendszer apró, részleges töredékeit érzékeljük. Azonban el kell érnünk egy olyan állapotot, amikor Ádám teljes rendszerét egy egységes egészként fogjuk fel, és együtt létezünk.

 

Képzeljük el az átalakulást, amelyeken keresztül kell mennünk az  érzelmeinkben és megértésünkben, hogy magunkat mindenkivel összekeveredve érezzük, egy közös vágyban, egy közös gondolatban, anélkül, hogy bármi különbség lenne köztünk! És hová lett a személyiségem, a múltam? Feloldódom a többiekben.

 

Lehetetlen leírni, de ez az, amihez végül el kell érnünk. Látni fogjuk, hogy a fizikai világunk fokozatosan átmenetivé, képzeletbelivé, illuzórikussá válik.

 

Aktívan kell átalakítani magunkat a jelenlegi állapotból az újba. Ez az új állapot nagyon valóságos. Összehasonlítható azzal, hogy egy sejt hogyan kezdi érezni az egész szervezetet, amely milliárd sejtből áll, önmagában nem érzi magát, hanem egyszerre minden sejtben. Ilyen átalakulás történik itt; nincsenek analógiák erre a mi világunkban.

 

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből,  2018-06-24

 

https://laitman.com/2018/11/what-is-the-essence-of-the-method-of-kabbalah/

 

67 queries in 0,109 seconds.