Dr. Michael Laitman

Fogadd el, hogy minden felülről jön!

https://laitman.com/2019/03/agree-that-everything-comes-from-above/

Az önalávetés annyit jelent, hogy mindennel egyet értünk, ami felülről jön, és minden pillanatban azon vagyunk, hogy igazoljuk: “Nincs más Rajta kívül.” Ekkor meglátjuk, hogy a Teremtő jó, és jót cselekszik, ami már a következő fázis. Két korrekcióra van szükségünk, hogy eljussunk a spirituális embrió állapotába.

Minden belső munka alapja a tízes – akár felépítését, érzékelését, akár a barátok közötti kapcsolatot vesszük. Nem egyenként, személyenként kell a Teremtővel dolgoznunk. Ez súlyosabb hiba, mint ha a tízest egoista módon használjuk, és nem gondolunk a kapcsolódásra a többiekhez, vagy azt gondoljuk, hogy a tízes megkerülésével is képesek leszünk kapcsolatba kerülni a Teremtővel. Ezekkel a stratégiákkal elvágjuk magunkat a Teremtőtől.

Mindezzel szemben, ha megértem, hogy kapcsolatom a Teremtővel, illetve az Ő kapcsolata velem csakis a tízesen keresztül történik, akkor egyetlen teljességé kapcsolódunk össze. Én, a tízes és a Felső erő Izraelhez, a Tórához és a Teremtő egységéhez hasonló, amik egyek.

A Lo Lishma állapot – amely a Lishma előzménye –annyit jelent, hogy a Teremtőt tesszük meg minden történés forrásának. Mindenben, az összes helyen és állapotban, minden gondolatban, észlelésben és érzelemben a Teremtőt, mint forrást keressük. Azért is Lo Lishma ennek az állapotnak a neve, mert a Teremtőtől függünk, és nem az ellenségektől, gyűlölködőktől, illetve a vak szerencsétől, és ez jó érzést, örömöt és vígaszt ad nekünk.

Minden hatás, amely az ásványi, állati és emberi természeten keresztül éri a személyt, végső soron a Teremtőtől származik, és senki mástól. A személyt ez boldogsággal tölti el, hiszen helyes kormányzás alatt áll, amely közelebb viszi a végső korrekcióhoz. Folyamatosan kapaszkodik a Teremtőbe, akár a csecsemő az édesanyjába.

Olyan mértékben boldog, amilyen arányban képes minden pillanatban a Teremtőre, mint minden történés okára gondolni. Ez a Lo Lishma állapota, mivel itt még jelen van a személy saját szempontja és kiegyensúlyozottsága, aminek megteremtését segíti az előző mondatban ismertetett gondolat.

Ha valaki saját haszna, kellemes vagy rossz érzései szem előtt tartása nélkül kíván kapcsolódni a Teremtőhöz, tovább kell fejlődnie a Lishma állapot felé. A Lishmában olyan mértékben felemeljük a Teremtő nagyszerűségét, hogy már nem gondolunk saját magunkra. Nem számítanak az érzéseink. A lényeg, hogy eldöntjük, a Teremtő minden valóság forrása, és ezért önmagunkra való tekintet nélkül, az Ő megelégedését akarjuk szolgálni. Ekkor érkezünk meg a Lo Lishmából a Lishmába.

(részlet a 2019. március 12.-I kabbala leckéből)

67 queries in 0,141 seconds.