Dr. Michael Laitman

Honnan tudjuk, hogy szem elől tévesztettük a Teremtőt?

https://laitman.com/2019/03/a-sign-that-the-creator-has-disappered/

Az egész nap folyamán egyetlen gondolatot kell szem előtt tartani: “Nincs más rajta kívül, Ő jó, és jót cselekszik.” Minden pillanatban ehhez kell visszatérnünk, és kapaszkodni bele, hogy ne veszítsük el a jó kedélyünket. A negatív érzések és az életben megélt kudarcok annak jelei, hogy szem elől tévesztettük a Teremtőt.

Bármilyen problémát tapasztalunk, legyen ez rossz érzések vagy hangulati hullámvölgyek megélése – mindez csakis azért van, mert a Teremtő nincs jelen az életünkben. Ha minden állapotommal hozzá kapcsolódom, muszáj, hogy nagyszerűen érezzem magam. Muszáj, hogy vígaszt találjak, megérintsen a remény fénye, és érezhetővé váljon a kötelék, amely az egyetlen és örök realitáshoz kapcsol. És ez azért tényszerű igazság, mert emlékezetünkben ott őrizzük a Teremtőt.

Előfordulhat azonban, hogy a Teremtő játékot űz velünk. Kellemetlen érzéseket bocsát ránk, hogy elkezdjük keresni és igazolni Őt. A Teremtő bizonyos benne, hogy képesek leszünk igazolni Őt. Ennek megfelelően alakítja ki életfeladatainkat.

(részlet a 2019. március 12.-i kabbala lecke első feléből)

67 queries in 0,644 seconds.