Dr. Michael Laitman

Szólítsd meg a Teremtőt a csoporton keresztül!

Kérdés: Mit jelent az, hogy benne foglaltatok a csoportban? Hogyan tudok megbizonyosodni róla, hogy ez valóban megtörtént-e?

Válasz: Ez mindenek előtt a gyakoriságon múlik. Tehát azon, hogy milyen sűrűn kéred a csoporttól, hogy minden tagot kovácsoljon eggyé, hogy a kapcsolaton keresztül feltáruljon a Teremtő.

Másodsorban, nem mindegy, hogy minden akadályon felül emelkedve, személyesen, önmagadból kiindulva fordulsz a Teremtőhöz, vagy pedig a csoporton keresztül szólítod meg Őt. Ezek különböző dolgok.

Kezdetben egyénként fordulunk Hozzá, mert így sokkal egyszerűbb. Ez a gyakorlat állandó alap kell, hogy legyen.

Később ez többé kevésbé szokássá válik, és ha folyton az emlékezetünkbe véssük, automatikusan kapcsolódunk a Teremtőhöz, és minden másodperc olyan, mint egy “megállás-újraindulás”: ‘igen -nem, nem – igen’. Ha állandósul a munkádnak ez a pulzáló jellege, a csoporton keresztül kezdesz kapcsolódni a Teremtőhöz.
A csoporthoz kötöd magad, a csoporttal együtt lépkedsz előre, és segítő kezet nyújtasz a barátoknak, hogy szabaduljanak a “folyó sodrásából” (a Hassadim Fény viszonylatában), vagy a “börtönből” (a Hochma Fényének relációjában).

(részlet a 2019. február 11.-I kabbala leckéből)

https://laitman.com/2019/03/address-the-creator-through-the-group/

67 queries in 0,644 seconds.