Dr. Michael Laitman

Törekvés az egyensúlyra

Kérdés: Ha teljesen kitölt az egoizmus, miben válhatok hasonlóvá a felső erőhöz?

Válasz: Csak akkor lehetséges a hasonlóság, ha törekszel, hogy a két erő, az egoizmus és az altruizmus, egyensúlyra jussanak benned. Az egoizmus a természetes módon megnyilvánuló erő, és azt a látszatot kelti, mintha a személyiséged egyenlő volna vele. De ez nem igaz, az egoizmusban rajtad túl a Teremtő is benne foglaltatik.

Te egy teljes mértékben semleges valami vagy, mint egy kissé megfagyott zselé, amelyben megállás nélkül, születéstől halálig, fel-feltör az egoizmus, és ezért úgy tűnhet, hogy az egoizmusod egyenlő veled.

Azonban a személy lehetőséget kap, hogy ezt a negatív erőt egy olyan pozitívval ellensúlyozza, amelyért független kéréssel kell a Teremtő felé fordulnia. Ily módon kerül közelebb a Teremtőhöz, hogy később egyesüljön Vele. Arra kéri a Teremtőt, hogy tanítsa meg neki a pozitív erővel elérhető egyensúlyt. Ennek következtében előáll a két ellentétes erő, és létrehozzák a középső vonalnak is nevezett egyensúlyt.

Ez a középső vonal, amelyet a jobb és a bal vonalak közötti egyensúly hoz létre, az Adam (ember) névre hallgat, mivel születésével az egyén hasonlóvá válik a Teremtőhöz.

Ha a személy jól bánik az egoizmussal és az altruizmussal is, és megfelelő módon tud interakcióba lépni velük, képessé válik a ‘fent’ és a ‘lent’ kiegyensúlyozására, és arra, hogy az egyensúlyi állapotot növekedésre használja fel. A lényeg, hogy megtanulja fenntartani az egyensúlyt. Ebből áll a munkánk.

(részlet a 2018. december 16.-I, orosz nyelvű kabbala leckéből)

https://laitman.com/2019/04/strive-for-balance/

67 queries in 0,140 seconds.