Dr. Michael Laitman

Mindent a lélek gyökere határoz meg

Kérdés: Mindig és mindenhol lehatárolom önmagam. Az elszigeteltség érzése megakadályozza, hogy kapcsolódjak a többiekhez. Mit tegyek?

Válasz: Tökéletesen értelek. De nem vagy ezzel egyedül. Tulajdonképpen mindenki így működik.

Vannak, akik könnyen létesítenek kapcsolatot másokkal. Másoknak ez nehézséget jelent, és akadnak olyanok is, akik nem éreznek semmit a többiek iránt. Úgy élnek magukban, mintha nem is emberekkel, hanem növényekkel lennének körbevéve. Így teremtett minket a Teremtő.

Ne hasonlítsd magad másokhoz, mert az csak sérelmekhez vezet. Lelked gyökerétől függesz. Ha a kabbala szerint fejlődsz, rájössz, hogy minden a gyökérből ered. A lélek Reshimoval (spirituális génnel) rendelkezik, amely minden veled kapcsolatos dolgot meghatároz.

Mindannyiunkat saját, specifikus spirituális gén jellemez, amely különbözik a többiekétől. Ez valami, ami csak rám, csak rád, csak rá, stb. jellemző, és ami definiálja helyünket az általános rendszerben, vagy ahogy hívjuk, a közös lélekben, Ádámban.

Ez a hely határozza meg az összes (fizikai, biológiai, genetikai, spirituális, stb.) tulajdonságunkat. Ugyancsak a hely felel sorsunk irányításáért.

Ha ismernénk spirituális génünket, annak helyét, és a közös lelken belüli koordinátáit, minden minket illető dolgot ki tudnánk számítani. Nem volna semmi érthetetlen saját magunkkal, múltunkkal, jelenünkkel, jövőnkkel kapcsolatban.

De ez a tudás jelenleg nem áll rendelkezésünkre. Majd akkor tárul fel számunkra az összes információ, ha az nem gátló, hanem kizárólag segítő szerepet tölt be spirituális fejlődésünkben.

(részlet a 2018. december 9.-I, orosz nyelvű kabbala leckéből)

https://laitman.com/2019/04/everything-depends-on-the-root-of-the-soul/

 

67 queries in 0,114 seconds.