Dr. Michael Laitman

Időn, téren és mozgáson túl

Kérdés: Az eredeti források szerint az a valóság, amit a kabbala ábrázol, téren, időn és mozgáson túl van. Mi ez a valóság, és hol található?

Válasz: Tér, idő és mozgás – ezek a mi világunk paraméterei. Ezt a világot képzeletbeli világnak hívják. Korrigálatlan egoisztikus vágyaink miatt tűnik olyannak, amilyen.

Ha korrigáljuk vágyainkat, felemeljük őket az adakozás, az altruista cselekvések szintjére, elvesztik azokat a minőségeiket, amelyeknek köszönhetően az idő lelassul a mi világunk szintjének megfelelően, hirtelen megjelenik a fizikai tér, stb.

Az idő, tér és mozgás fogalmai tehát kizárólag egoista vágyaink termékei. Ahogy egoizmusunk fölött a spirituális világba emelkedünk, ezek a paraméterek eltűnnek. Abban a világban nem léteznek.

A spiritualitásban az idő a vágyainkban bekövetkező változást jelöli, amint a vágy a kisebbtől a nagyobb fokú altruizmus irányába módosul. A tér és a mozgás az alacsonyabbrendű, erőtlenebb adakozási minőségek megerősödése felé történő elmozdulást jelentik.

https://laitman.com/2019/07/beyond-time-space-and-motion/

66 queries in 0,110 seconds.