Dr. Michael Laitman

Folytonos kielégülés a sóvárgásban

A személy nem a szeretettől, hanem a szeretetre való vágyódásból, a szeretett másikra való sóvárgásból kap kitöltést. Örül, hogy tapasztalja ezeket az érzéseket, anélkül, hogy egoisztikus kielégülést kapna.

Ennél fogva, a spirituális cselekvés az értelem feletti hitben, az adakozás szándékával történik. Mindez egy eltérő Klit alkot. A sóvárgás tölti ki a személyt. Ez a lényeges tényező, és ezért szükséges, hogy a sóvárgást állandóan fokozzuk.

Ugyanez a szabály vonatkozik a mi világunkra: mindaddig, amíg sóvárgunk a célra, több kielégülést nyerünk, mintha elérnénk azt, mintha az álmunk valóra válna. Ilyenkor látjuk, hogy a megvalósulás más, mint amit elképzeltünk.

De miért van ez így? Ennek oka, hogy a vágyak, és azok beteljesülésének világa más működésmódot követ. Valós és folytonos kielégülés csak a sóvárgásból származhat, és soha nem a vágy beteljesüléséből. A megszerzési vágy nem a kitöltés céljából lett megteremtve, hanem azért, hogy felette kifejlesztésre kerüljön a szeretet és adakozás utáni vágy.

https://laitman.com/2019/07/constant-fulfillment-in-yearning/ 

67 queries in 0,646 seconds.