Dr. Michael Laitman

Haladás a féltékenység segítségével

Kérdés: Baal HaSulam ezt írja: “Aki képes várni a holnapra, a megváltást is évei múltán nyeri el.” Hogyan fejleszthetem ki a jelenben a felső erő iránti vágyamat, ahelyett, hogy várnék a holnapra?

Válasz: Minden attól függ, mennyire vagy féltékeny a barátokra. Féltékenységet kellene érezned, hogy gyorsabban haladnak, és sikeresebbek, mint te. Ez a probléma.

Ez a hozzáállás javasolt a tanárok számára is. Én például minden nap a tanítványaim előtt ülök. Bár a gyors elérést kívánom nekik, ezzel együtt irigyelnem is kell őket, máskülönben nem leszek képes tanulni tőlük. És rajtuk keresztül a Teremtőtől tanulok.

A jófajta féltékenység a haladásunkat biztosító fő tényező. Nem arra gondolunk, hogy a többiek lassuljanak le, hanem arra, hogy az én haladásom felgyorsuljon. Így tudunk egymásnak segíteni.

A féltékenységet ki kell fejleszteni. Szükséges, hogy a másik személynek demonstráld, mennyivel több mindent értesz, mennyivel okosabb vagy, mennyivel több erőfeszítést teszel. Így segíted a barátokat.

https://laitman.com/2019/08/advancement-through-jealousy/

67 queries in 0,118 seconds.