Dr. Michael Laitman

Abszolút mértékű kölcsönkapcsolat

Kérdés: Az a tiszta belső felismerés hozott a Kabbalához, hogy az ember összes gondolata felülről, a Teremtőtől jön. Megpróbálom ezt gyakorlatba helyezni, amikor egy személyre, rokonra vagy ismerősre gondolok, és ekkor a gondolatot igyekszem rögtön tudatosítani.

Ezt úgy értem, hogy az illetőt felhívom, és megkérdezem, mit csinál, ezután kiderül, hogy ugyanabban a pillanatban épp rám gondolt vagy valamilyen nehézséggel küzdött.

Az ilyen gondolatok az egoista vagy a felső világokból jönnek?

Válasz: Semmi nem jelenik meg magától. Gondolatainkon és vágyainkon keresztül mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Nem azt mondom, hogy folyton telefonálni kell a másiknak, és érdeklődni, hogy éppen mi a helyzet vele. De bármilyen felbukkanó vágy vagy gondolat annak a globális lelki horizontnak a függvénye, amellyel teljes mértékben összeköttetésben vagyunk.

Semmi, még a legkisebb gondolat vagy vágy sem független ebben a világban. Minden teljes mértékű kölcsönkapcsolatban létezik, és a kölcsönös meghatározottság eredménye. Mindannyian meghatározzuk egymás végzetét.

https://laitman.com/2019/08/absolute-interconnection/

67 queries in 0,121 seconds.