Dr. Michael Laitman

Morzsák a kabbala bölcsességéből

Kérdés: Hogyan segíthet a helyes környezet az erős és stabil családi kötelékek megteremtésében? Illetve, hogyan képesek a családi kötelékek erősíteni a környezetet?

Válasz: Ezt meg kell tanulnunk. Sok beszélgetést folytattunk erről a témáról: hogy viselkedjünk a családon belül, hogyan hozzuk egyensúlyba a családi kapcsolatokat? Minden megtalálható és tanulmányozható az archívumunkban.

Kérdés: Azt állítja, hogy a jövő elviselhetetlen lesz. Hogy értsük ezt?

Válasz: Ez nem igaz. Azt állítom, hogy elviselhetetlenné válhat, de normális is lehet, ha megértjük a fejlődésünk dinamikáját, és a módot, ahogy korrigálhatjuk magunkat.

Kérdés: Milyen szakmákra és hivatásokra lesz kereslet a jövő évben?

Válasz: Idén szinte minden hivatásra ugyanúgy lesz kereslet, mint korábban, de idővel egy komoly újrarendeződés fog bekövetkezni.

Kérdés: Drogok legalizálása, sport, okostelefon – ezek jelentenek kielégülést a tömegeknek. Hogyan kerüljük ki ezeket a csapdákat? Milyen változások várhatók idén?

Válasz: Nem tudom. Lehetetlen valamit megváltoztatni a társadalomban, valamilyen pont felé terelni a fejlődést, anélkül, hogy ne tanítanánk meg a teljes rendszert. Nem fog működni.

Kérdés: Nem találja úgy, hogy az emberiség túl sokat játszik az interneten és más számítógépes technológiák segítségével? Meddig fejleszthetők még ezek az eszközök?

Válasz: Örvendetes, hogy az emberiség “lecövekelt” az internet elé. Ez az egymás közötti kommunikációs lehetőségek megértésének kezdete. Nagyon remélem, hogy a jövőben ez a rendszer a köztünk lévő általános kapcsolatot kezdi majd szolgálni.

Kérdés: A legtöbb ember biztos benne, hogy nagyszerű kapcsolatot ápol a többiekkel, és mindenki más a hibás. Hogyan lehetséges elmagyarázni, hogy mi a helyes kapcsolat?

Válasz: Nincs mit tenned, el kell magyaráznod. Annyi ember — gyakorlatilag mindannyiunkra igaz ez — igazolja saját magát, és elhiteti magával, hogy igaza van. Át kell gondolnunk, hogyan magyarázzuk el, hogy létezik egy hatalmasabb igazság.

https://laitman.com/2019/06/blitz-of-kabbalah-tips-11319/

67 queries in 0,121 seconds.