Dr. Michael Laitman

A két erőről, amelyeket a Teremtő kiáraszt

Kérdés: Két erő létezik, a megszerzésé (gonosz) és az adakozásé (jó). Ha minden a Teremtő, akkor ki az, aki érzékeli ezt a két erőt?

Válasz: A személy az egoizmusnak nevezett, természetes minőségében fejlődik ki. Ezt kapjuk a Teremtőtől. Ezzel a minőséggel teremtett minket. Ahogy az idézet szól: “Megteremtettem az egoizmust.”

Ezt a minőséget az ellentétébe, tehát szeretetté és adakozássá kell átfordítanunk. Honnan jön az altruizmus minősége? Szintén a Teremtőtől. Az egoizmus kérés nélkül is ott van bennünk, de altruizmus csak akkor, ha ragaszkodunk hozzá. 

Munkánk abban áll, hogy a Teremtő által bennünk folyamatosan kifejlesztett egoizmus felett dolgozzunk. A csoporton keresztül egyfolytában kérnünk kell Őt, hogy az egoizmust altruizmussal ellensúlyozza. Így két lábon fogunk járni, megértjük és átérezzük az egész világegyetemet az időn, téren, mozgáson túl található összes világgal együtt.

Tehát mindkét erő a Teremtőtől származik. Egyikük, az adakozás és szeretet ereje a Teremtő ereje. A másik, amelyet a semmiből alkot meg, az egoizmus ereje.

https://laitman.com/2019/08/two-forces-emanating-from-the-creator/

67 queries in 0,122 seconds.