Dr. Michael Laitman

A vágyak osztályozásáról

Kérdés: Hogyan érthetjük meg, hogy mely vágyainkat korrigálhatjuk most, és melyek azok, amelyek korrekciójára csak később leszünk képesek? Hogyan ne pazaroljunk időt olyasmire, amit nem változtathatunk meg?

Válasz: Így igaz, léteznek olyan vágyak, amelyek megváltoztatására még nem vagyunk képesek. De ez nem lényeges. Csak a csoportban szelektálhatjuk ki ezeket.

A csoportban tulajdonképpen az adakozás és a kapcsolat nagyságán dolgozunk. Ezt a Teremtő nagyságának nevezzük, mivel a Teremtő Önmaga nem létezik – csak a kapcsolat, adakozás és szeretet minőségeiről beszélhetünk.

Amikor csoportban vagyok, ezeken a minőségeken dolgozom, majd elkezdem kiválogatni a bennem keletkező vágyakat és gondolatokat, és ezekkel foglalkozom.

Kérdés: Melyik helyesebb: a barátok vágyainak osztályozására fókuszálni, vagy lehetőséget adni nekik, hogy segítsenek engem saját vágyaim szortírozásában?

Válasz: A leghelyesebb, amikor a csoportban megkapom a barátoktól a gondolataikat és vágyaikat, és teljes mértékű asszisztensükké, szövetségesükké, sőt, rabszolgájukká válok. Kész vagyok mindenben segíteni nekik, hogy vágyaik és gondolataik valóra váljanak.

https://laitman.com/2019/08/sorting-desires/

67 queries in 0,711 seconds.