Dr. Michael Laitman

Miben áll a választás szabadsága?

Kérdés: Ha a szabad akarat abban áll, hogy egyre jobban megközelítjük a Teremtőt, akkor hogyan vihetek egy személyt közelebb Hozzá? Ezzel nem fosztom meg őt a választási lehetőségétől?

Válasz: Nem. A szabad akarat lényege nem az, hogy megközelítjük a Teremtőt. Felülről kapunk felébresztést, hogy ezt megtegyük.

Azt akarod mondani, hogy te magad választod ezt az utat? Miért? Valaki befolyásának engedsz. Honnan és milyen módon jön ez a hatás? Nem tudod. Nem emlékszel rá, Mindez nem számít. Ami a lényeg, hogy most azt érzed, hogy akarod. De ez nem a te választásod.

A választásod nem abban áll, hogy kiválasztod, milyen irányba akarsz menni, hanem abban, hogy az utad minden állomásán még nagyobb erőt kölcsönzöl a cél fontosságának. Amikor kimegy az erő a karodból, lábaid gyengülnek, amikor lehanyatlasz, és fel kell állnod, hogy ismét folytasd az utad, ekkor nyilvánul meg a szabad akaratod.

A Teremtő tesz arról, hogy zuhanást élj meg. Meg kell értened, miért következett be. Kifejezetten neked alakította így, ezért helyesen kell cselekedned, aztán folytatni az utad.

https://laitman.com/2019/10/what-is-our-freedom-of-choice/

67 queries in 0,118 seconds.