Dr. Michael Laitman

A nők szerepe a természet korrekciójában

Kérdés: Gyakran mondja, hogy a nőknek nehezebb kapcsolódni, mint a férfiaknak. De ha közelebbről megnézzük, észrevehető, hogy manapság egy nőnek, még ha három gyereket is nevel, igénye van rá, hogy elhagyja az otthona határát.

Mindenféle workshopot, női kört szervez, látja a kapcsolat értékét, megérti, hogy egy közös mezőben élünk.

A nő életet ad; ez az “önmagából való kilépés egy másik kedvéért” tapasztalata. Általánosságban véve, a nő az egész világból egy nagy családot, egyetlen otthont akar csinálni.

Egyetért vele, hogy a nő természettől fogva alkalmasabb a kapcsolódásra, mint a férfi?

Válasz: Manapság drámai változások történnek minden téren, és látom az igényt arra, hogy mindent újraértékeljünk. Egyszer csak kiderül, hogy több nő van a köreinkben, mint férfi.

Először ezt azzal magyaráztuk, hogy a nők elégedetlenek az életükkel. Van családjuk, férjük és gyerekük, és elvárás, hogy minden jó és nyugodt legyen körülöttük. A mi időnkben igen nehéz ezt elérni. Így arra jutottunk, hogy a nőknek ez talán nem ad kielégülést, és ez hozza őket a kabbalához.

Bár az is látható, hogy a nők manapság nem is igazán akarnak családot. “Miért kéne nekem férj, meg gyerek? Nélkülük is lehetséges élni. Ott van a Teremtő, a spiritualitás, a lélek és a felső Fény!”

Ami a nők nagyobb fokú kiegyensúlyozottságát, és kapcsolatot létesítő természetét illeti, ez azért van így, mert egoizmusuk ilyen módon alakította. Úgy érzik, hogy ez nyújtja a legnagyobb kielégülést egoista vágyaik számára.

Azt gondolom, hogy manapság már nem számít, hogy az illető nő vagy férfi. Minden olyan szimmetrikusan történik, hogy a nemek közötti különbségek eltűntek.

A tendencia az, hogy egyre több nő csatlakozik a kabbalához. Komolyodnak, vezető szerepeket töltenek be. Bár ez mindig is így volt: a nők komoly célok felé vezetik az emberiséget. A férfiak pedig játszanak. Arra mennek, amerre a nők terelik őket.

A nő szabadabb egoizmusában, mint a férfi. Ezért remélem, hogy még több női tagunk lesz, és megmutatják a férfiaknak, hogyan viszonyuljanak a kapcsolathoz. Így a férfiak tisztábban fogják ezt látni.

A férfiak megölelik egymást, elmennek szaunázni, és azt hiszik, hogy ez a kapcsolat. Össze vannak zavarodva. A nők érzékenyebbek a valódi kapcsolatra, mivel indok nélkül nem igazán fordulhatnak egymáshoz.

Mindezek alapján mondom, hogy a jövőben, a természet korrekcióját tekintve, a nők szerepe komoly változásokon mehet keresztül.

https://laitman.com/2019/11/the-role-of-women-in-the-correction-of-nature/

67 queries in 0,765 seconds.