Dr. Michael Laitman

A nők szerepe a természetünk korrekciójában

Kérdés: Gyakran mondja, hogy a nőknek nehezebb kapcsolódni, mint a férfiaknak. De ha közelebbről megnézzük, észrevehető, hogy manapság egy nőnek, még ha három gyereket is nevel, igénye van rá, hogy elhagyja az otthona határát, hogy mindenféle workshopot, női köröket szervezzen. Látja a kapcsolat értékét, megérti, hogy egy közös mezőben élünk.

A nő életet ad; ez az “önmagából való kilépés egy másik élőlény kedvéért” tapasztalata. Általánosságban véve, a nő az egész világból egy nagy családot, egyetlen otthont akar csinálni.

Egyetért vele, hogy a nő természettől fogva alkalmasabb a kapcsolódásra, mint a férfi?

Válasz: Manapság drámai változások történnek minden téren, és látom az igényt arra, hogy mindent újraértékeljünk. Egyszer csak feltárult, hogy több nő van a köreinkben, mint férfi.

Először ezt azzal magyaráztuk, hogy a nők elégedetlenek az életükkel. Van családjuk, férjük és gyerekük, és elvárás, hogy minden jó és nyugodt legyen körülöttük. A mi időnkben igen nehéz ezt elérni. Így arra jutottunk, hogy a nőknek talán nem ad kielégülést ez a helyezt, és ez hozza őket a Kabbalához.

Bár az is fellelhető, hogy a nők egy része manapság nem is igazán akar családot. “Miért kéne nekem férj, meg gyerek? Nélkülük is lehetséges élni. Ott van a Teremtő, a spiritualitás, a lélek és a Felső Fény!” gondolatokkal.

Ami a nők nagyobb fokú kiegyensúlyozottságát, és kapcsolatot létesítő természetét illeti, az azért van így, mert egoizmusuk ilyen módon alakította őket. Úgy érzik, hogy ez nyújtja a legnagyobb kielégülést egoista vágyaik számára.

Azt gondolom, hogy manapság már nem számít, hogy az illető nő vagy férfi. Minden olyan szimmetrikusan történik, hogy a nemek közötti különbségek eltűntek.

A tendencia az, hogy egyre több nő csatlakozik a Kabbalához. Komolyodnak, vezető szerepeket töltenek be. Bár ez mindig is így volt: a nők komoly célok felé vezetik az emberiséget. A férfiak pedig játszanak. Arra mennek, amerre a nők terelik őket.

A nő szabadabb egoizmusában, mint a férfi. Ezért remélem, hogy még több női tagunk lesz, és ők megmutatják majd a férfiaknak, hogyan viszonyuljanak a kapcsolathoz. Így a férfiak tisztábban fogják ezt látni.

A férfiak megölelik egymást, elmennek szaunázni, és azt hiszik, hogy ez a kapcsolat. Össze vannak zavarodva. A nők érzékenyebbek a valódi kapcsolatra, mivel indok nélkül nem igazán fordulhatnak egymáshoz.

Ezért még nagyon komoly változásokat láthatunk az emberiségben a nők szerepét illetően a természetünk kijavításában.

254746
5. leckéből, Kabbala Világkongresszus Moldovában, 2019/09/07 , "A Teremtő felé fordulás" címmel
forrás: https://laitman.com/2019/11/the-role-of-women-in-the-correction-of-nature/
67 queries in 0,625 seconds.