Dr. Michael Laitman

Család és házasság, második rész

A család valóban az ellentétek kombinációjából épül fel?

Kérdés: Ha a család két ellentét kombinációja, akkor, ha kielégítő családot szeretnél, a jobb kapcsolat érdekében, önmagaddal ellentétes személyt kell találnod?

Válasz: Nem, nem feltétlenül. Attól a szinttől függ, amiről épp szó van.

Amennyiben az emberi, tehát állati, testi szintről van szó, akkor nem szükséges rögtönöznünk. Épp ellenkezőleg: a hasonlóság a kifizetődő, minél közelebb helyezkednek el a pár tagjai egymáshoz, annál jobb.

Viszont ha az állati (korporális) szinten nem létező fejlődésről beszélünk, akkor természetesen az ellentétesség szükséges.

A kabbala szemszögéből ez úgy néz ki, hogy ha két ember családot létre hozva kíván egységre lépni egymással, akkor életmódjukban, nyelvükben, sőt, minden másban is, amiben lehetséges, a minél nagyobb fokú hasonlóság a javasolt.

Kérdés: Ha egy adott nemzetet vagy az egész emberiséget családként tekintjük, akkor különböznünk kell egymástól?

Válasz: Igen. Ha mindenki összehozása a cél, egy családdá olvasztása, ahogy mondják, akkor ez már Adam HaRishon rendszere.  

Itt nagyobb mérvű sokféleség és kölcsönös távolság létezik, de ugyanakkor megegyezés van afelől, hogy olyan mértékben, amennyire a társadalom felemeli önmagát, muszáj az összes probléma és nézetkülönbség fölött egységet képezni.

https://laitman.com/2019/11/family-and-marriage-part-2/

67 queries in 0,112 seconds.