Dr. Michael Laitman

Család és házasság, harmadik rész

Mi menti meg a házasság intézményét?

Kérdés: A házasság intézményét manapság képtelenség erővel életben tartani, ezért szükséges, hogy kiegészítő célokat találjunk. Mik lehetnek ezek a célok?

Válasz: A mi időnkben a házasság vallási megszentelése nem tudja egyben tartani a családot. Nem csak kis közösségekben van ez így, hanem gyakorlatilag az egész világon. A fiatalokat nem érdekli, hogy életük helyszínein hogyan ítélik meg őket.

Szabályként elmondhatjuk, hogy nem függnek a szüleiktől, nem élnek velük, nem abban a közösségben működnek, mint ahol születtek és nevelkedtek. A fiatal párok általában nem függnek az előző generációtól, és attól a közösségtől, amelyben nevelkedtek.

Teljes mértékben elszakadnak a gyökereiktől, és új szinten alapítanak családot. A köztük lévő szükséges kapcsolatok új típusai tűnnek fel. És ha ezek a kapcsolatok nincsenek, akkor, amint látjuk, a házasság sem létezik.

Kérdés: A jövőben milyen célok tarthatják életben a házasság intézményét?

Válasz: Nem közös gyerekek és tulajdon, de valami, ami a mostani felett áll. Csakis olyan cél lehet, ami magasabb rendű az életnél. „Erre a személyre férjként vagy feleségként azért tartok igényt, azért szeretnék gyereket és egy adott életmódot, mert ezek segítségével teszek szert arra a térre, amin belül felkészíthetem magam a magasabb célra.” Ha ez a szempont nincs, a család sem fog fennmaradni.

https://laitman.com/2019/11/family-and-marriage-part-3/

67 queries in 0,617 seconds.