Dr. Michael Laitman

Család és házasság, tizedik rész

Egyetlen megoldás az összes problémára

Kérdés: Mit mond a kabbala az olyan családon belüli jelenségekről, mint a féltékenység vagy megcsalás? Hogyan viszonyuljunk ezekhez?

Válasz: Természetes dolgok, mivel állatok vagyunk, és valamekkora mértékben emberek is. Ha a legmagasabb szintű kapcsolatunk határoz meg minden mást, akkor nem lesz nehézség, mindig érteni fogjuk egymást.

Manapság mindent a megfélemlítés mozgat, mind a férj, mind a feleség számára. A válás réme, megfűszerezve a többi rémmel, mint a rendőrség, bíróság, lehetséges erőszak és mások, mindig lehetséges alternatívát jelent. Persze ezt a nem kívánatos kifutást optimális esetben sikerül elkerülnünk.

Mindazonáltal, ameddig nem érjük el a tökéletességet, és nem keverednek egymással a spirituális és materiális világok, minden ilyen probléma továbbra is jelen lesz. Mindazok, akik kabbalát tanulnak, ezeket a viszontagságokat nem hogy kevésbé, hanem intenzívebb módon fogják megtapasztalni, mint mások.

Kérdés: Azt állítja, hogy egyetlen megoldás van minden problémára, és ez a Teremtő feltárása? Ha Ő felfedésre kerül, minden kitisztul?

Válasz: A mi világunkban is látjuk, hogy semmi más lehetőség nincs.

Kérdés: Igen, de ez nem nagyon időigényes?

Válasz: Az nem számít. Cselekednünk kell, szakítani fejlődésünk jelenlegi formájával, amely sehova nem vezet minket.

Kérdés: Tud bármilyen megoldást kínálni a kabbala?

Válasz: El kell kezdenünk dolgozni, egyfolytában művelni magunkat, és megérteni, mik is vagyunk. Állatok vagyunk, és ha nem fordulunk a kabbala felé, akkor egy darabig talán még nagyobb állatok leszünk. Ahogy mondva van: „ahogy nő a tudás, a bánat is megszaporodik.”

A személy egója folyamatosan növekszik, és lehet, hogy ezzel a folyamattal képtelen megbirkózni. Megérti a problémákat, de nem tud mit kezdeni velük. Korrigálja magát a spiritualitás szintjén, és elképzelhető, hogy leesik az egoista, földi szintre. Ez az utunk, mindez elkerülhetetlen.

Kérdés: Azt mondja, hogy igyekezni, próbálkozni kell, és erőfeszítéseket tenni. Miért?

Válasz: Ez a fejlődés útja. Nézd, milyen mintát követnek a dolgok: egy tetszőleges egyén felemelkedik, aztán elbukik, és eltűnik. Aztán egy másik, egy harmadik, és így tovább. Felbukkannak és eltűnnek. Ez a fejlődési pálya. Semmi újat nem teszünk amikor a kabbalista utat követjük, mindössze annyit, hogy felgyorsítjuk az időt. Mindannyiunk életét hasonló örvények határozzák meg.

https://laitman.com/2019/12/family-and-marriage-part-10/

67 queries in 0,222 seconds.