Dr. Michael Laitman

Spirituális földrajz, negyedik rész

Spirituális érintkezés

Kérdés: Mit érezhetünk azokon a helyeken, amiket áthat a spirituális erő?

Válasz: Akinek nincs spirituális érzékenysége, nem érez semmit. A tanárom mellett álltam a világ legerősebb helyén, Rasbi sírjánál, és mondhatom, szinte semmit nem éreztem. A tanáromhoz képest az érzés gyakorlatilag nulla volt, míg ő a teljes spirituális emelkedettség állapotába került.

Kérdés: Miért a kabbalista sírjánál, és miért nem a szülőhelyén érezzük a spirituális erőt?

Válasz: Nem ez a lényeg. Egyszerűen ez az egyetlen hely, amelyről biztosan tudjuk, sőt, látjuk és érezzük, hogy kapcsolatban áll Rasbival.

Kérdés: Akkor már miért nem az Idra Rabba barlangja, ahol a Zohár könyvét írta?

Válasz: Én személy szerint nem vagyok biztos benne, hogy a Zohár könyve ott íródott. Soha nem mentünk oda a tanárommal. Azóta megjártam ezeket a helyeket, de nem éreztem semmit.

Ugyanez vonatkozik Miriam kútjára a Galileai tengernél. A legenda szerint, ha valaki iszik ebből a kútból, kapcsolatba lép a felső világgal.

Persze ihatsz a Kinneretből (Galileai tenger), nincs megtiltva, mégsem kerülsz a spirituális elérés állapotába. Ez csupán legenda.

Minden nemzet bővelkedik csodás és érdekes legendákban. Meg kell azonban értenünk a különbséget a valós és a hamis kabbalista források között.

Először is, minden a helytől függ: még a mi világunkban is kell, hogy legyen egy tiszta gyökér, amelyet az ember meg tud érinteni. Másodsorban, az embernek belülről, a szándékain keresztül kell képesnek lennie erre az érintésre. Ha ez a két feltétel teljesül, ténylegesen létre jön a spirituális érintkezés.

https://laitman.com/2019/12/spiritual-geography-part-4/

67 queries in 0,638 seconds.