Dr. Michael Laitman

Spirituális földrajz, ötödik rész

A Hermon hegyétől a Holt tengerig

Kérdés: 32 forrás vize csorog le a Hermon hegyéről, és vizeik a Golan fennsíkon folynak össze. Miért éppen 32? Valaki valóban megszámolta őket, vagy ez pusztán allegória?

Válasz: Nem, ez nem allegória. A felső világ egész rendszere 320 részből áll, és ezek mindegyike tíz szférára oszlik. Így hát az egész olyan, mint ha a felső Fény 32 patakja folyna le a legmagasabb ponttól a „Hochma fénye” nevű rendszeren keresztül a Bináig, a Kinnerethez (Galileai tenger).

Kérdés: A Jordán folyótól Jeruzsálemig terjed az a terület, ami a Zeir Anpin minőségének felel meg. Mi pontosan ez az erő?

Válasz: A fentről való leereszkedés azt célozza, hogy az alsók vízhez jussanak. Az alsók a Zeir Anpinhoz és a Malchuthoz tartozó lelkek, vagyis a Holt tenger környéke. Mindenképp szükséges, hogy a Holt tenger vizet kapjon.

A Holt tenger sok ezer éve létezik. A Föld legmélyebb pontján, 420 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el, sőt, ma talán még mélyebben, hiszen mindig egyre sekélyebb a vize. Hatalmas kráterek képződtek benne, amelyek mélyen a felszín alá hatolnak.

A Holt tenger nagyon közel van a Föld belsejéhez, ahol a magmában az egész rendszer kémiai elemei ott bugyognak. A tenger vize szintén különleges. Akármennyit is tanulmányozzák, lehetetlen teljes mértékben megérteni speciális belső tulajdonságait.

Ez a tenger egoizmusunkat, a megszerzési vágyat jelképezi, azt a fekete anyagot, amely önmagába zárul, és ezért nincs benne élet.

Megjegyzés: Ugyanakkor írva van, hogy a korrekció végét követően megint élet költözik mindenhova azon a vidéken.

Rav kommentje: Csak ha helyesen cselekszünk, a Holt tenger akkor kapja meg mindazt a jóságot, Fényt és vizet a Hermon hegyéről, és ekkor indul meg benne az élet.

Akkor majd a hegyek és sivatagok helyén dús növényzet, erdők és szőlőskertek állnak.

https://laitman.com/2019/12/spiritual-geography-part-5/

67 queries in 0,938 seconds.