Dr. Michael Laitman

A korrekció módszere, harmadik rész

Szeresd felebarátod!

Kérdés: A teremtés célja, hogy minőségeink tekintetében hasonlóvá váljunk a természet általános erejéhez, a Teremtőhöz. Az Ő minősége az adakozás.

Baal HaSzulam azt írja „A Teremtőre és a teremtményre irányuló szeretet” című cikkében, hogy nem lehet ugrásszerűen szert tenni a Teremtő minőségére, mert ekkor fennáll a lehetősége, hogy becsapjuk magunkat.

Annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, hogy rendelkezünk a szóban forgó minőséggel, egy mindenféle teremtményben (ezek ásványi, növényi, állati, és legfőképp, emberi szintekhez tartoznak) bővelkedő világ képét helyezte belénk a Teremtő. Korrigálnunk kell az emberekkel szembeni attitűdünket.   

Ebből kifolyólag, ahogy azt az eredeti források írják, a legalapvetőbb törvény: „Szeresd felebarátodat, mint önmagad.” Mit jelent ez az előírás? Mindenki a maga módján értelmezi a mondatot.

Válasz: Ha a személy a saját korrekcióján dolgozik, a „Szeresd felebarátod, mint önmagad” az illető előtt álló célt jelöli ki. Ez egy nagyon távoli cél, de kezdetben léteznek más, közbülső állomásai a korrekciónak.

Manapság önmagunkat szeretjük, és tudatosan vagy tudattalanul önmagunkat helyezzük az egész világ csúcsára, és csak magunkon keresztül tekintünk a teremtésre. Kizárólag a saját magunknak oly kedves egónk miatt dolgozunk és csinálunk bármit. Ennek az induló állapotnak a megváltoztatásával kell az egész világ érdekében megváltoznunk, és csak a világ jobbításán dolgozni, olyan fájdalmat érezve érte, mintha saját, szeretett gyermekünkről volna szó. Ezt jelenti a „Szeresd felebarátod, mint önmagad” törvénye.

https://laitman.com/2019/12/the-method-of-correction-part-3/

67 queries in 0,638 seconds.