Dr. Michael Laitman

A zavarok célja

Kérdés: A különböző szinteken különféle típusú közbeavatkozásokról beszélhetünk a természeti fejlődés négy szintjének megfelelően.

Az első az élettelen szinteken jelentkező zavar: földrengések, áradások, hurrikánok, stb. A növényi és állati szint zavarai mindenféle betegségeket vagy vírusokat foglalnak magukban. Az emberi szinten megjelenhetnek pszichológiai elváltozások. Lehetséges kategorizálni a közbeavatkozások típusait?

Válasz: Igen, lehetséges.

Kérdés: Tudja a természet, a Teremtő, hogy milyen módon helyezze a személyt nyomás alá az adott ember személyiségének tükrében?

Válasz: Hogyne. Ez a lélek felépítésének, azaz belső vágyunknak megfelelően történik. Ez a belső vágy egyensúlyba, összeolvadásba akar kerülni a Teremtővel.

Komment: Képzeld el, hogy egy kabbalista csoporton belül, valamilyen egységesülési kísérlet elutasítást szül. Megértem, hogy ez az akadály az egoizmusom ellen van, és azért kaptam, hogy gyakorolhassam azt, hogy nem önmagamra gondolok, és ezzel érhetem el a Teremtő altruista adottságát.

Rav válasza: Ez a cselekvési szint. És arról az állapotról szól, amelyben el kell határoznod, hogy nincs más rajta kívül, csak az Ő befolyása alatt állsz. Hogyan képes Ő befolyásolni téged, feladatokat, akadályokat adni úgy, hogy közben begyakorold annak tudását, hogy mindez Tőle érkezik, és nem valami mástól?

Amikor például mindenfelé kompromittáló dolgokat írnak rólad, lealacsonyító megjegyzéseket tesznek rád, vagy összeütközésbe kerülsz a családoddal, vagy látod, hogy helytelen dolgot teszel, egoisztikusan viselkedsz, és elítéled magad – hogy lehet, hogy úgy teszed ezt, hogy tudatában vagy, hogy mindezt egyetlen erő teszi veled?

Látjuk tehát, hogy meg kell változtatnod a viszonyodat önmagadhoz, másokhoz, az egész világhoz. És emögött egyetlen ok húzódik meg: „Nincs más rajta kívül.”

https://laitman.com/2020/03/purpose-of-disturbances/

67 queries in 0,661 seconds.